DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

a

MÜSLÜMANLAR EBABİL KUŞLARINI BEKLİYOR.

DÜNYA MÜSLÜMANLARI, FİLİSTİN İÇİN EBABİL KUŞLARINI BEKLİYOR
Filistin ölüyor Müslüman ükeri uyuyor. Kan göz yaşı dinmiyor müslümanlar, bir türlü uyanmıyor.
Dünya genelinde 1,5 milyar Müslüman, var . ne yazık ki bu müslümanlar, suya sabuna dokunmadan neme lazımcıların olduğu bir topluluktan bahsediyoruz. Dünya gelinde Müslüman ülkelerin yaşadığı kan göz yaşıda bunlar yüzünden kendi çıkarları için susan kendi dünyasında yaşamaya eğlenmeye devam eden Mekanları dolduran hiç bir şey yokmuuş gibi davranan müslüman olduğunu ifade eden Söz sırası gelince de beddua üstüne beddua eden bir grup müslüman, eziyet eden bir avuç yahüdiye ses çıkarmadan işlerinin bozulacağından korktuğu için konuşamayan müslüman kardeşlerimiz, nerede kaldı bizim müslümanlığımız diyerek hiç kendini sorgulamayan, Akşam evine giderken Kan ve göz yaşının, akmasına biraz daha sermeye eklemek için kazandığı paranın kısmını israile sermeye veren müslüman, kardeşimiz, sizin inancınızı sorgulamak bizlere düşmez ama azıcık muhasebe yapmanız için yazıyorum, o her türlü işkenceye mağruz kalan kendi kardeşiniz, evladınız, eşiniz, anneniz, de olabilirdi, o zaman da kazandığınız parayı sermeye yaparmıydınız…?
İŞTE BİZ MÜSLÜMANLARIN HAYATI BUNDAN İBARET
San Francisco’da bir oryantalist, Mısırlı Müfessir Şa’ravî’ye şöyle bir soru sorar: “Kur’an’da; ‘Allah, müminler aleyhine kâfirlere asla yol vermeyecektir’ (4/Nisa:141) dendiği halde ve Kur’an’da geçen bir şey doğru ise, bu ayete rağmen, neden Allah, kâfirlere, siz Müslümanlara karşı egemen olma fırsatını vermiştir?”

Şa’ravî şöyle cevap verir: “Ayette ‘Müminler’ demektedir. Biz “Müslümanız” ancak Allah’ın dediği anlamda “Mümin” değiliz. Çünkü günümüz Müslümanları; namaz, oruç, zekât, hac gibi birçok ibadeti yerine getirmekte, buna rağmen bilimsel, ekonomik, sosyal, siyasal ve askerî anlamda bir zaaf içindeler. Bunun sebebi, Müslümanlar henüz Allah’ın istediği müminlik seviyesine yükselmemiştir. Eğer günümüz Müslümanları hakiki mümin olmuş olsalardı, Yüce Allah’ın; “Müminlere yardım etmek bize haktır.” (30/Rum:47) vaadine mazhar olurlardı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GELECEĞİN BECERİLERİ VE DEĞERLERİMİZ

HIZLI YORUM YAP