40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


VELİLER TEDİRGİN
Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde ki okullarda da ilk ders zili yarın çalarken,36 bin civarı öğrenci için 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başlayacak.
Fakat ne var ki, Covid-19 salgını tartışmaları içinde açılan okullardaki eğitim sürecinin nasıl işleneceğine dair başta veliler olmak üzere öğrencilerde ve hatta öğretmenlerde de birçok soru işareti de beraberinde geldi.
İlimizde aşılama seviyesi son verilere göre; iyi durumda gözükse de hala Covid-19 vakalarının olması dikkatlerden kaçmıyor. Birçok vatandaş okulların açılması ile birlikte başta öğretmenlerin ne kadarının aşılandığını ve sınıflardaki sosyal mesafenin nasıl sağlanacağını soruyor.
SOSYAL MESAFE NASIL SAĞLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan “COVID-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara iletilirken, “Ders sırasında sınıf camları, öğrenciler açısından risk yaratmayacak şekilde, her türlü düşme ve travmayı önleyecek önlemler alınarak, mümkün olduğu kadar açık kalacak ve doğal havalandırma sağlanacak. Ders aralarında, mümkün olduğu kadar tüm öğrencilerin açık alana çıkmaları, sınıf camlarının ve kapısının tamamen açılarak, sınıflar hava akımı yaratacak şekilde en az 10 dakika süre ile havalandırılacak.Okul bahçesinde ve çevresinde öğrencilerin, öğretmenlerin, diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturması önlenecek.Teneffüs saatleri, okul bahçesinde kalabalık oluşmaması için okulun fiziksel kapasitesi ve öğrenci mevcudu dikkate alınarak farklı zamanlara gelecek şekilde ayarlanacak.” uyarısı yapıldı.Alınması gereken bu önlemlerin Bilecik’teki yer yer 40 kişiyi bulan sınıf mevcutlarının olduğu okullarda nasıl uygulanacağı kafalarda soru işareti yarattı.Bu durum birçok veliyi büyük tedirginliğe sürüklerken, bu noktada oklar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne döndü.
VELİLER SORUYOR?
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan “COVID-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberine göre; “öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personeli ile öğrencilerle aynı evde yaşayanların tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerildi.Yine öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek ve sonuçlar okul tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.”dense de Veliler Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu önlemlerin uygulanabilmesi için yeterli önlemlerin alınıp alınmadığı sorununu sordu.Hatta öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin bile okullarda aşılamanın yetersiz olduğunu dillendirdikleri ve özellikle küçük yaştaki öğrencileri sosyal mesafe ve maske konusunda zapt etmenin mümkün olmayacağını dile getirdikleri iddia ediliyor.
Akılları karıştıran tüm bu sorular içerisinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başlarken,Velilerin birçoğu öğrencileri okullara göndermekte büyük tedirginlik yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Eyüpsultan’da ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye desteği

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!
