DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

ORMANLARI TALAN EDENLERİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ankara da gazetecilik yapan İbrahim Balıkçı, Bartında ormanları talan edenleri sosyal medya üzerinden isimleri ile suç duyurusunda bulundu.

Bartın il merkezinde bulunan ormanları talan eden, kişileri isimleri ile sosyal medyada yayınlayan Balıkçı gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesini istiyor.

Günümüzde 11 bin fidan kampanyası ile devletin en üst kademelerinin fidan dikme projesi gündem de iken ormanları talan edenleri devletin yasal organlarının görmezden gelmesi de manidar bir olay.

ANKARA NÖBETÇİ CUMHURİYET SAVCILIĞI ELİYLE BARTIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Bartın il merkez ve ilçelerinde devam eden orman talanı ile ilgili suç duyurusunda bulunmak istiyorum.

Bartın il merkezi ve Ulus ilçesi Orman İşletme müdürlüklerince yapılan ; DİKİLİ AĞAÇ VE TAHSİSLİ AĞAÇ SATIŞ İHALELERİ İLE ULUS ORMAN İŞLETMESİ MAL VE HİZMET ALIM İHALELERİNİ hep aynı firma ve şahıslar almaktadırlar özellikle Ulus ilçesi Zafer ormanları ve Hasankadı bölgesinde yapılan satışların incelenmesi gerekmektedir.ilgili firma ve şahıslar orman içi yol açılmasından damgasız ağaç kesimine kadar bir sürü usulsüzlüğe karışmıştır.Yine sanat yapıları yapımından orman emvali üretimine kadar HEP AYNI İSİMLER SIRALI İHALE ALMIŞLARDIR.

Yolsuzluk ve rüşvetten Tutuklanan Bartın ili Ulus ilçesi Orman işletme müdürü Mustafa Dağdeviren zamanında yapılan dikili ağaç satışı yapılan firmaların ve kesim yapılan Bölmeler incelendiğinde kaçak ve usulsüz kesimler ile orman içi yol açılması ortaya çıkacaktır.

Aşağıda şahıs ve firma isimlerini belirttiğim kişi ve kurumlar hakkında aldıkları ihale ve dikili bölme kesimlerinin tek tek tüm kökler incelenerek geriye dönük araştırılmasını talep ediyorum.

1 – Muhammet , Ertuğrul ve Metin Aksoylar ve Öz Aksoy firması Merkez / Bartın

2 – Arif Demirci As Ağaç A.ş
Abdipaşa – Ulus / Bartın

3 – Recep Kalender , Kalender Orman Ürünleri
Ulus / Bartın

4 – Hakkı Çelik , Demod Ahşap Ulus / Bartın

5 – Ayhan Dönmez , Dönmez Orman Ürünleri Abdipaşa – Ulus / Bartın

6 – Sadullah Efe , Efe Orman ürünleri Ulus / Bartın

Yine ayrıca tutuklu müdür Mustafa Dağdeviren zamanında yapılan HİZMET VE MAL ALIM ihaleleri hep aynı şahıslarca yüksek bedeller ile anlaşmalı ve yeterli fiyat kırımı yapılmadan verilmiştir.

Mustafa Dağdeviren dönenminde ihale alan firma ve şahısların aldıkları ihalelerin incelenmesini talep ediyorum. Ayrıca ormanda yapılan yol sanat yapılarının 1 yıl geçmeden yıkıldığı gözlemlenmiştir.

1 – Akın Çevik , Ega Mühendislik . Eşi Selin Çevik Ulus Orman İşletmesinde Şef kadrosundadır.

2 – Tayfun Arslan , Mustafa Dağdeviren kayınçısı

3 – Çelik Aslan firması

4 – İsmail Sevinç

5 – İlhan Özgür yurt

Tahsisli dikili ağaç satışlarında Demod isimli firma paravan olarak kullanılmıştır. Önce Öz Aksoylar ve sonrasında Recep Kalender ortak olmuş ve tahsisli dikili ağaç almışlardır. ÖZ Aksoylar aldıkları tahsisli malı Ankersan isimli Gerede de bulunan kendi kereste fabrikasına götürdükleri tarafıma ihbar edilmiştir.

Yine ; tutuklu Musa Ustaoğlu adlı orman emvali üretim ihalesi alan ve şu anda Mustafa Dağdeviren ile tutuklu olan şahsın Ulus Orman İşletmesindeki ilişkilerini incelemek gerekmektedir.Ciddi servet artışı mevcuttur.

Ulus Orman İşletmesinde sayman olan Necati Kuru nun tutuklanan Musa Ustaoğlu ile yakın ilişkileri mevcuttur ve Emirce işletme deposundan nakliyeleri MAKAM VE NÜFUZUNU kullanarak oğlu Zekeriya Kuruya yaptırarak vergi veren kamyoncu esnafını zor durumda bırakmıştır.Perde gerisinden rekabet ve ticaret ortamının bozulmasına neden olmuştur.Necati kurunun EŞİ VE OĞLUNUN MAL VARLIĞININ ARAŞTIRILMASI gerekmektdir.

GAZETECİ OLARAK ŞAHSIMA GELEN TÜM BİLGİ VE İHBARLARI SAYFAMDA AÇIKÇA İFŞA ETTİM.BU SÜREÇTE RAMAZAN ÇELİKER İSİMLİ , ÇELİKER FİRMASININ SAHİBİ OLAN ŞAHIS BENİ ARAYARAK 20.000TL para teklif etti ve bana bu teklifin Muhammet Aksoy ve Hakkı Çelik tarafından yapıldığını kendisinin aracı olduğunu belirtti.Bu parayı almadım ve sayfamda bunuda ifşa ettim.BENİ ISRARLA YAĞCIKÖYÜ ORGANİZE SANAYİDE BULUNAN FABRİKASINA DAVET ETTİ.

Bahsettiğim tüm konuların araştırılmasını makamınızda arz ve talep ediyorum.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BİZ NE ARA BU HALE GELDİK

HIZLI YORUM YAP