38,0098$% 0.07
41,0912€% 0.12
49,0977£% -0.24
3.701,72%0,38
3.028,82%0,30
9.601,77%-1,17
Milyarlarca kişinin telefonlarında kullandığı SIM kartlar tarih oluyor. Şimdilik giyilebilir cihazlar ve tabletlerde kullanılmaya başlanacak olan yeni teknolojinin ismi eSIM. Artık birden fazla cihaz eSım’le uzaktan kullanılabilecek.
Sabah Gazetesi yazarı Timur Sırt’ın konuyla ilgili yazısı:
Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress-MWC 2016) 150 binden fazla profesyoneli 22-25 Şubat tarihleri arasında Barselona’da buluşturacak. Mobil dünyanın geleceği ve yeni ürünlerin konuşulacağı kongrede, dikkat çeken konulardan biri de gömülü SIM kart (eSIM) çözümü olacak. Öncelikli olarak giyilebilir cihazlar ve tabletlerde kullanılacak çözümle ilgili taraflar büyük ölçüde anlaştı. Tüm dünyada internete bağlı cihazların sayısı 7.6 milyarı aştı. Mobil abone rakamı ise yüzde 5 artışla 3.8 milyara ulaştı. Bu nedenle Apple ve cihaz üreticileri operatörlerin fiziksel SIM kart dağıtımının yeterli olmayacağını savunuyor. GSM Birliği, operatörlerle akıllı telefon ve SIM kart üreticilerinin, gömülü ve uzaktan kontrol edilebilen eSIM kart için birlikte çalıştığını açıkladı.
CİHAZLARIN KİMLİĞİ OLACAK
Bu projeyle akıllı saat, bileklik ve tabletlere üretim aşamasında eSIM yerleştirilecek. Böylece her tüketici cihazının kablosuz erişim için bir kimliği olacak. Var olan SIM kartlı cihazların bu yapıya geçmesi zaman alacak. Yeni üretilecek tablet, telefon ve özellikle giyilebilir cihazlar yeni eSIM teknolojisini çok yakında kullanabilecek. Bir kişiye tanımlı tek hesapta birkaç SIM kart kullanılması kolaylaşacak.
EN ÖNEMLİ SORUN GÜVENLİK
Yakın gelecekte satın aldığımız bir cihaz için operatörün mağazasına gitmenize gerek kalmayacak. Çünkü yeni teknolojiyle SIM kart değişikliği yapılmayacak. Tüm kullanıcı bilgileri uzaktan yüklenecek. Aslında bu girişim makineden makineye internet konusunda başlamıştı. Otomobil üreticileri de bu konuda ilk ciddi adımı atmıştı. Gömülü eSIM’de en önemli sorun güvenlik standardı. Tüm taraflar, havadan erişimde güvenlik standartlarını oturtmaya çalışıyor. Makineden makineye internet konusunda bu standartlar netleşirken tüketici tarafında da çalışmalar devam ediyor.
APPLE SIM İŞ ORTAKLARI HAZIR
eSIM projesini hayata geçirmeye çalışan Apple, projeyi ilk olarak iPad için uyguluyor. Tüketici sadakati avantajını kullanan şirket, projenin 90 ülkede kullanılmasını sağlayacak veri planını ABD’de hayata geçiriyor. Apple, tüketicilerin veri kullanımı konusunda ihtiyaçlarını gözlemleyerek sanal operatör gibi hizmet vermeye başlayacak. Yani veri tüketiminde roaming (uluslararası dolaşım) problemini çözerek operatörlerin yumuşak karnına bir yumruk atmış olacak.
Türk Telekom'dan bedava internet müjdesi!
AVRUPA BİRLİĞİ GAZETESİ 281 SAYI
Kastamonulular İftar Yemeğinde bir araya geldi
İlçenin Dört Bir Yanında Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti
Fatih Savaş dua ve tövbenin önemine dikkat çekti
GAZİOSMANPAŞA SGK TAŞINIYOR:
Sultangazi Sosyal Güvenlik Merkezi Yol Tarifi
İzmir’de Toplantı ve Gösteriler 29 Mart’a Kadar Yasaklandı
Başkan Dursun’dan Ramazan Bayramı Mesajı
15 Temmuz Köprüsünde polis aracı kaza yaptı! 2 polis yaralı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sultangazi’de Ramazan Etkinlik Alanını Ziyaret Etti
Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ve aileleri iftarda buluştu
Daha güvenli Eyüpsultan için kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz
Yunanistan Gümülcine’de Gönül Sofrası Kuruldu
Eyüpsultan’da Ramazan’ın son günleri coşkuyla geçiyor
FEDAİ KARAKOL GAZİOSMANPAŞA BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI
GOP EMLAK
EMİR ABİ SINAV KURS YÖNETİM KURULU BAŞKANI
YAYLA PEYNİRCİLİK GAZİOSMANPAŞA
MUSTAFA DEMİR YAPI-KUR YÖNETİM KURULU BAŞKANI
KERİM GÜL EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
BANU YABAŞ İLGAR DEMOKRAT PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI
ORHAN TANAS GAZİOSMANPAŞA ERZURUMLULAR DERNEK BAŞKANI
MUSTAFA KORAL GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
SEZAİ GÜLMEZ TURANCI DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.