DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Siparişlere yetişemiyor

Sakaryalı kadın girişimci pandemin döneminde evinde hobi diye yaptığı el işlemeli yastıkları internet üzerinden Arap Ülkeleri ve Avrupa’ya gönderiyor.
Sakarya’da yaşayan bir çocuk annesi 33 yaşındaki İlkay Yağcıoğlu, pandemin döneminde bir yıl evvel evinde hobi olarak yaptığı ve şimdilerde en çok tercih edilen el işlemeli yastıkları Arap ülkeleri ve Avrupa’ya gönderiyor.
Eline aldığı iğne ile çocukların sevdiği çizgi karakterlerinin desenleriyle çizimler yapan Yağcıoğlu, zaman içinde makinenin başına oturarak yastık yapmaya hız vererek profesyonelliğe adım attı.
Evinde üretime başlayan Yağcıoğlu, Oturma odası, Salon, Yatak Odası, Çocuk odası, Kış Bahçesi ve Balkon gibi yerlerde yerini alan yastıklar, sosyal medya üzerinden iç piyasaya ve dış piyasaya satışlar yapıyor. Yağcıoğlu şu an siparişlere zor yetişiyorum ve ileriki günlerde bir atölye kurarak daha çok ürün üreteceğini söyledi.

İlkay Yağcıoğlu, yaptığı açıklamada, bu işe pandemi döneminde evde zamanımı boş geçirmeyim diye, hobi olarak başladım. Yaptığım ürünler çok talep görünce benim için bir girişim oldu. Arap ülkeleri ve Avrupa Ülkelerinden gelen talepler beni oldukça mutlu etti.
Dubai ve Katar en son çalıştığım ülkeler orası idi, ürünlerimi geçtiğimiz hafta teslim ettim. Şu anda Londra ya ürünler üzerinde çalışıyorum, Londra ya göndereceğim. Özellikle Arap Ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden çok rağbet gördü, buralarda el emeği el ürünü ürünlerini çok tercih ediyorlar. Yurt dışında bu tarz ürünler olmadığı için bü tür ürünlere çok önem veriyorlar.
Yurt içinden de talep var ama, yurt dışında böyle el emeği el işlemesi ve birebir çalışan ürünlerde olmadığı için daha fazla talep gördü.
Kendim el emeğimle yaptığım ürünleri kişilerin beğenisine sunuyorum, talepler geldiği sürece de bu beni oldukça mutlu ediyor. Ürünlerimizi gönderiyorum ve yaptığımı satıp tabiî ki ekonomiye de katkıda bulunuyorum.

Müşteri odaklı bir çalışma ise istekleri göz önüne alınarak hazırlanıyor.Renk,doku ve dekorasyona uygun şekilde malzemeler seçerek tasarlıyorum. Ürünlerimi ben tasarlıyorum.Satışlarımın çok yoğun olduğu modeller oluyor.Bu ürünleri sürekli revize ediyorum. Beraber çalıştığım mimarlar genelde konseptlerine uygun renk ve malzemeyi seçiyorlar, o tarza uygun çalışıyorum. Kişiye özel ürünleri yine istekler doğrultusunda oluşturuyorum.
Ürünlerden biraz bahsetmek gerekirse , genelde ürünleri keten kumaş, pamuk iplerin birlikteliğiyle oluştururken ,bu birlikteliği tokalar, broşlar, çanta gibi cozy ve bohem tarzın etkilere sahip yan ürünlerle desteklenen yüzlerce ürüne sahip bir aksesuar dünyası .Yastıktan, tokaya,broştan,panoya ve punch çantaya kadar geniş bir ürün yelpazesi olan Jastek Design en dikkat çekici özelliği ise kişiye özel ürünler tasarlaması..
Yaptığım ürünleri çok rağbet gördüğü için yetiştiremediğim zamanlar oluyor. Benim amacım ileriki günlerde bir atölye kurup bu işleri daha da büyütmeyi düşünüyorum.
Mehmet Karakaş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Malatya’nın yöresel lezzetleri Sultangazililerle buluşuyor Arapgir Üzüm Festivali Başladı

HIZLI YORUM YAP