DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Sözleşmeli öğretmen alımında uygulanacak kriterler belli oldu

Sözleşmeli öğretmen alımına istinaden yönetmelik yürürlüğe girdi. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları nedir? Sözleşmeli öğretmen atama dönemleri ne zaman, sözlü sınavda ne sorulacak? Sözleşmeli öğretmen alım detayları haberimizde yer alıyor.

Sözleşmeli öğretmen alımında uygulanacak kriterler belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik 3 Ağustos 2016 Çarşamba Resmi Gazetede 29790 sayı ile yayımlanarak yürürlüğü girdi. Sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin tüm detaylar, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik de belirtildi. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları nedir? Sözleşmeli öğretmen atama dönemleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavda ne sorulacak? Tüm bilgilere haberimizin ayrıntısında yer verildi.

MEB Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunacak adayların, Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS’den, atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına Şubat döneminde atama yapılacağı, ihtiyaç olduğu dönemlerde şubat ayından hariç ek alım yapılacağı yönetmelikte belirtiliyor.

Mili Eğitim Bakanlığı MEB Sözleşmeli öğretmenlik alımları için adaylar, kamu görevlilerinden oluşacak bir başkan, iki asıl ve ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmek üzere iki yedek üyeden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavında sorulacak konular ise şu şekilde; Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %25, İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %25, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %25, Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %25 olarak değerlendirilecek. Sözlü Sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından hazırlanacak. Adayların sözlü sınavda yüz puan üzerinden en az 60 puan almaları gerekiyor. Adaylar sözlü sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 tercih yapacaklar. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirterek, 20 tercihinden herhangi birine yerleşemediği takdirde, açık bulunan herhangi bir kadroya yerleştirilebilecek. Sözleşmeler 1 yıllık yapılarak her yıl yenilenecek. Sözleşmeli öğretmenler, bir ay önceden yazılı ihbar ile sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilecekler.

Sözleşmeli öğretmenler başladıkları kurumda 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak başarılı oldukları durumda, bulundukları eğitim kurumunun öğretmen kadrosuna atanacaklar. 4 yıldan sonra kadroya atanan öğretmenler, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacaklar. Askerlik veya doğum izni sebebiyle görevinden ayrılan öğretmenlerin hakları saklı tutulacak. Askerliği bittiğinde yada doğum izni süresi tamamlandığında tekrar ayrıldıkları eğitim kurumunda hizmete alınacaklar. MEB, sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelik için tıklayınız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başbakan Yıldırım'dan memurların yıllık izinleriyle ilgili açıklama

HIZLI YORUM YAP