40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Sultangazi Belediyesi, tüm ilçe sakinlerini kitaplarla buluşturmak ve gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla, yapımını tamamladığı 5 Kitap Kafe ve 6 kütüphanenin açılışını, 58. Kütüphane Haftası’nda törenle gerçekleştirdi. Sevilen yazar Sıtkı Aslanhan’ın da eşlik ettiği ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiği törene gençlerin ilgisi yoğun oldu.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Sıtkı Aslanhan’ın yanı sıra AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, BBP Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çoğunluğu gençlerden oluşan çok sayıda vatandaş katıldı. Sultangazi Belediyesi’nin Uğur Mumcu Mahallesi’ne armağan ettiği Kitap Kafe’nin önünde gerçekleşen tören, renkli görüntülere sahne oldu.

Sultangazi Belediyesi’nin En Büyük Önceliği: Eğitim
Törende katılımcılara hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün, Sultangazimize armağan ettiğimiz 11 yeni kütüphanemizin açılış töreninde bir aradayız. Çocuklarımızı, gençlerimizi okumaya teşvik etme adına, geleceğe daha iyi hazırlamak adına gayret ediyoruz. Göreve geldiğimizde ilk işimiz, Yayla Mahallemize bir okul yapmak oldu. Yayla Mahallemizde bir okul ihtiyacı vardı. Bizler, hemen harekete geçerek Yayla Mahallemize bir okul kazandırdık. Şimdi, 19 derslikli okulumuzda yaklaşık 1500 evlâdımız eğitim görüyor. Bu, eğitimin en büyük önceliğimiz olduğunu gösteren bir örnektir.” dedi.

İstanbul’da Sadece Sultangazi’de Var: Kitap Kafe
Kitap Kafenin İstanbul’da sadece Sultangazi’de bulunan, yeni bir kütüphane formatı olduğunu söyleyen Başkan Dursun, “Kitap Kafelerimizi, Sultangazi’de yaşayan tüm komşularımızın kitaplara rahatlıkla ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirdik. Eğer merkezi bir kütüphane olsaydı, uzak mahallelerde oturan kardeşlerimizin buraya ulaşması onlar için maliyetli olurdu. Yol ve yemek masrafları olurdu. Biz, bunun yerine özellikle uzak mahallelerimize Kitap Kafelerimizi armağan ederek kütüphaneyi komşularımıza götürmeye karar verdik. Çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm komşularımız, evlerine yürüme mesafesindeki Kitap Kafelerimize rahatlıkla gelsinler, kitaplarla huzur içinde buluşsunlar, çaylarını, çorbalarını yudumlarken bir yandan da kitaplarını okusunlar veya sınavlarına hazırlansınlar istedik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 5 Kitap Kafemizin tümünde toplam 4000 kitap bulunuyor. Ayrıca klima ve sıcak çay, çorba imkânlarına da sahip Kitap Kafelerimiz, komşularımıza kitaplarla buluşacakları hoş, nezih mekânlar olarak hizmet veriyor.” dedi.

“Şehir, eğitimle çok daha iyi yerlere gelir”
Okumayı seven, bilinçli nesillerin yetişmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Dursun, “Şehir, eğitimle çok daha iyi yerlere gelir. Çünkü eğitimli olmak; çevreye, doğaya ve herkese saygılı olmak demektir. Bugün açılışını yaptığımız kütüphanelerimizin yanı sıra, SEDA (Sultangazi Eğitime Destek Akademisi), engelli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz EKPSS kursu, kadın sanat ve mesleki eğitim kursları, kültür-sanat etkinlikleri ve daha nicesiyle Sultangazimizi eğitimde, kültürde ve sanatta çok daha ileriye taşıyoruz. Bizim işimiz hizmet; hizmeti, vatandaşımızın ayağına götürmek; gönüllere dokunmak. Hizmeti her alana, her mahalleye ve vatandaşımıza ulaştıracağız. Emaneti hakkıyla taşımak adına sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yoğun gayret gösteriyoruz.” diyerek konuşmasını noktaladı.

“Ancak okursak, güzel bir geleceği inşa edebiliriz”
Açılışı gerçekleştirilen kütüphanelerin, Sultangazi’nin 120 bin öğrencisine ışık olduğunu söyleyen Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, “Belediyemiz ilçemizin dört bir yanında komşularımızı kitaplarla buluşturuyor. Çünkü okumadan meydan okunamaz. Çaresizliğe, sıkıntılara meydan okumak için, okumak zorundayız. 120 bin öğrencimiz adına, Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İslâm’ın ilk emrinin “Oku” olduğuna dikkat çeken AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, “Gençler, mutlaka okuyun. Okumak, özgürlüğe kanat çırpmaktır. Yüce dinimiz, okumaya büyük önem vermiştir. Ancak okursak, güzel bir geleceği inşa edebiliriz. Değerli Belediye Başkanımız, bu doğrultuda çok güzel hizmetleri hayata geçiriyor. Bu güzel kütüphanelerde buluşalım, bol bol okuyalım ve geleceğe en güzel şekilde hazırlanalım.” dedi.

MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel de, güçlü bir Türkiye için gençlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, bunların en başta geleninin de okumak olduğunu söyledi. Sultangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı kütüphanelerle daha fazla gencin kitaplarla buluşacağını söyleyen Özel, Başkan Dursun’a teşekkür etti.

“Okuduğunu anlayan kazanacak!”
Konuşmaların ardından sahne alan Sıtkı Aslanhan, katılımcıların çok keyif aldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Gençlere çok değerli tavsiyelerde bulunan Aslanhan, “Toplum, kültürle düzelir. İşte bu kütüphaneler, toplumumuzun kültürüne katkı sağlayacak en önemli mekânlardır. Genç kardeşlerim son zamanlarda lise ve üniversite sınavlarında zorlandıklarını söylüyorlar. Zorlanmalarının sebebi, az çalışmaları değil. Artık sınavlar, uzun paragraf sorularının olduğu ve şıkların hepsinin doğru gibi göründüğü bir formattalar. Bu formattaki sınavlarda başarılı olmanın yolu, çok soru çözmekten, konulara çok çalışmaktan geçmiyor. Bu sınavlarda, okuduğunu hızlı anlayan başarılı oluyor. Bunun için de çok okumak gerek. Kitap okumayan genç, ne LGS’de ne de YKS’de başarılı olamayacak. Başarılı olmak isteyen kardeşim bol bol roman okuyacak, dergi okuyacak, içi dolu eserler okuyacak; elinden kitap düşmeyecek. Genç kardeşlerimizi kitaplarla buluşturacak bu güzel kütüphaneler de, bu açıdan bakıldığında gerçekten çok değerliler. Bu büyük hizmet için, değerli Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’a ben de teşekkür ediyorum.” dedi.

Söyleşinin ardından Başkan Dursun, “Ya Allah, bismillah!” diyerek, beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti. Ardından davetlilerle birlikte Kitap Kafe’de incelemelerde bulundu. Vatandaşlara çorba, çay, kahve ve kek gibi ikramların da yapıldığı tören, birbirinden renkli görüntülerle son buldu.



YETER SÖZ MİLLETİNDİR

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!
