40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilerin kadroya alınacağı tarihi açıkladı. Son dakika gelişmesi Maliye bakanı Naci Ağbal, 150 bin taşeron işçinin kadroya alınacağını açıkladı detaylar için tıklayınız

Ülkemizde taşeron işçiler uzun zamandır kadroya alınma konusunda adımların atılmasını umutla bekliyor.
KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA BAKAN’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ…
Uzun süredir taşeron işçi olarak çalışanlar, bir an önce kendilerine de kadro verilmesi umuduyla her açıklamayı yakından takip ediyor. 1 Kasım seçimlerinin ardından kurulan hükümetin bu konuda nasıl adımlar atacağı merak konusuydu. Hemen hemen tüm siyasi partilerin üzerine düştüğü konulardan biri olan taşeron işçi meselesinin çözümü konusunda beklenen açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu, 2016 Eylem Planı’nı paylaştı. 64. hükümetin programında taşeron işçilerin durumu da ele alındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçi konusunda açıklamasında, kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirtti. Bir süredir gündemde olan asıl işi yapan taşeron işçilere kadro verilmesi durumu, başbakanın bu sözleriyle kesinleşmiş oldu. Davutoğlu, içinde taşeronlarında bulunduğu bu vaatler için süre de verdi. Başbakan, reform paketinde yer alan maddelerin 3 ay içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.
KİMLER ASIL İŞİ YAPAN TAŞERON İŞÇİ?
650 bin taşeron işçi olduğu ülkemizde, bu işçilerden 200 bini asıl işlerde çalıştırılıyor. Asıl işlerde çalışan bu 200 taşeron, aslında devletin kadrolu işçisi veya memurunun yapması gereken işi yapıyor. Öte yandan İş yasasına göre ise taşeron işçilerin yalnızca yardımcı işlerde çalıştırılabiliyor olması gerekiyor. Bu anlamda bakıldığında kamuda kadrolu çalışan memurların ya da işçilerin yapması gereken işlerde hizmet veren taşeron işçilerin kadroya alınması bekleniyor.
Taşeron işçilere son dakika kadroya alınacak işçilerin sayısı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk-iş Başkanı Ergün Atalay’ın toplu iş görüşmeleri sonrasında yaptıkları basın toplantısında kamuda taşeron işçi statünde görev yapan asıl işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.
1 Kasım seçimleri sonrası Mehmet Şimşek’ten son dakika asgari ücret ve taşerona kadro açıklaması DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İşverenler asgari ücrette SGK primi ve vergilerde indirim istiyor
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin civarında ki taşeron işçilerin kadroya alınması tamam gibi.
AK PARTİ’DEN Taşeron işçilere kamuda kadrodan şimdi de 100 gün müjdesi GELDİ!
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik ve Türk-iş Başkanı Ergün Atalay’ın toplu iş görüşmeleri sonrasında yaptıkları basın toplantısında kamuda taşeron işçi statünde görev yapan asıl işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.

Yapılan görüşme sonucunda Türk-iş Başkanı Ergün Atalay,’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin civarında ki taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metne döküldü ve kadroya alınma çalışmaları başlatılacak’’dedi.
SEÇİM SONUÇLARINDAN ÇIKAN TABLO TAŞERON İŞÇİLERİ ETKİLEYECEK Mİ? SON DAKİKA GELİŞMESİ
PEKİ, ASIL İŞİ YAPAN KİMDİR?
Kamuda asıl iş yapanlar ile yardımcı işleri yapanların ayrımı yapılacak. Hastanelerde taşeron firma üzerinde sağlık personeli olarak görev yapan ve asıl işi yapanlar kadroya alınacak. Ve yine karayollarında taşeron firma üzerinden yol işçisi olarak görev yapanlara kadro verilecek. Bir örnekle açıklayacak olursak, hastanelerde laboratuar birimlerinde taşeron firma üzerinden sağlık personeli olarak asıl işi yapanlar kadroya alınacak.
Ayrıca Davutoğlu,”Özel Güvenlik Elemanı olarak görev yapanların hiçbirisi mağdur edilmeyecek. Çok kritik kamu alanlarında, adliyede, havaalanında vesaire eğer kamu tarafından bunun üstlenilmesi gerekiyorsa, bunların bir kısmını belki kadroya alabiliriz ya da burada görevli olanlara mağdur edilmeyecek alternatif modeller gerçekleştireceğiz.”dedi.
HDP'liler savaş istiyoruz diye bağırdı

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Eyüpsultan Belediyesi’nde Servis ve Yemek Kararı: İkramiye Hâlâ Ödenmedi – Personel Tepkileri Artıyor, Çalışanlar İsyan Ediyor!

Milyarderin Şüpheci Testi: Hizmetçinin Oğlu Altın Külçeyi Alınca Ne Yaptı ki Dehşete Düştü?

Gaziosmanpaşa Yolları Köstebek Yuvası Gibi! Rami Yeni Mahalle’den Çıkan Yol Çukurlarla Dolu – Vatandaşlar İsyan Ediyor: “Aylardır Yapılmıyor, Patates Çukuru Oldu!”

Kadıköy Sahiline Cami Yapılacak! Yıllar Sonra Mahkemeden Onay Çıktı – İstinaf İptali Bozdu, İnşaat Yakında Başlıyor

Nurcan Öztürkmen Kimdir? Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nereli?

Bakan Kurum Deprem Konutları Ödemelerini Açıkladı! “2 Yıl Ödemesiz, 18 Yıl Faizsiz ve Sabit” – Muhalefetin İddialarına Net Yanıt

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Uzmanlar Uyardı: Kilo Aldıran Görünmez Düşman! Tokken Bile Yeme İsteğinin Sebebi Ortaya Çıktı – Hedonik Açlık Tehlikesi

Sultangazili Gençler, Modern Bir Spor Merkezine Daha Kavuşuyor

Haldun Dormen’in Vasiyeti Yerine Getirilecek: Cenaze Töreni Programı Belli Oldu! Usta Sanatçı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Anılacak

16 Yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar Cinayeti: Acılı Baba Tehdit Mesajını Paylaştı! “1 Haftanız Var, Biz Devletten Üstünüz”

23 Ocak 2026 Canlı Altın Fiyatları: Gram Altın ve Çeyrek Altın Ne Kadar? Rekor Kıran Altın Fiyatlarında Son Durum!

Benzin, Motorin ve LPG Zamları 22 Ocak 2026: Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar? İstanbul, Ankara, İzmir Detayları

Avrupa Birliği Gazetesi Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Sultangazi ve Arnavutköy’ün En Etkili Yerel Gazetesi Seçildi!

Yıpranma Payı 5 Yeni Mesleğe Geldi: Erken Emeklilik Yolu Açıldı, Hangi Meslekler Kapsamda?

Yuvamız İstanbul Kreşinde Skandal: Eyüpsultan’da 3 Yaşındaki Çocuğa Şiddet ve İstismar İddiası, Valilik Soruşturma Başlattı!

Hadımköy-Arnavutköy Yolu Duble Yol Oluyor: İstanbul Trafik Sorununa Çözüm Yaklaşıyor, Çalışmalar Başlıyor!

Yozgat’ta Şok Dolandırıcılık Olayı: 87 Yaşındaki Kadın, Ölen Kız Kardeşinin Kimliğiyle Devleti 15 Milyon TL Zarara Uğrattı – Helal Mi Tartışması

Metropol İstanbul: Personel Temini, Temizlik ve Organizasyon Hizmetlerinde Lider Firma!

Bayrampaşa Belediyesi Yolsuzluk Operasyonunda Gözaltına Alınan İsimler Açıklandı: 12 Kişi Emniyette!

BTP’den Türk bayrağına saldırıya tepki

Dönüştüren Eller Atölyesi

Türkiye Yüzyılı’na Gaziosmanpaşa’dan Güçlü Katılım: AK Parti’ye 400 Yeni Üye

Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Etti: Yerel Basına Destek Çağrısı!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.