40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
En düşük emekli maaşı 20 bin lira
NetHaberler haberler haberi;
16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkarılmasını da içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
Emekli aylığı düzenlemesini içeren kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve en düşük emekli maaşının 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkarılmasını da içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.
“Emeklilerimiz için daha iyi şartlar hazırlanmaya devam edilecektir”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ise dezenflasyon sürecinin devam ettiğini belirterek, “Esasen, emeklilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın alım gücünün korunması ve kalıcı refah artışı için fiyat istikrarının sağlanması şarttır. Bu amaçla, uygulanan enflasyonla mücadele politikalarının sonuçları alınmaya başlanmış, vatandaşlarımızın hayat pahalılığının azaldığını daha yakından hissedeceği bir dezenflasyon süreci devam etmektedir.
“Hatırlanacağı gibi, emeklilerimizin daha iyi şartlarda yaşamalarını temin etmek amacıyla en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesi uygulamaları başlatılmış, bu uygulamalar sosyal güvenliğin önemli koruma kalkanlarından biri hâline gelmiştir. Bununla birlikte, yapılanlarla sınırlı kalınmayacak, emeklilerimiz için daha iyi şartlar hazırlanmaya devam edilecektir.”
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak emeklilerimizin yanındayız ve onların insanca yaşayabilecekleri sürdürülebilir bir hayat standardına kavuşturulmalarını gerekli görüyoruz. Emeklilerimizle birlikte tüm vatandaşlarımızın gelirlerinin onları enflasyona ezdirmeyecek seviyede tutulmasını amaçlıyor, dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeyi, ülkemizi büyütürken daha adil bir gelir dağılımı tesis etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
“Bütçe imkânlarımız genişledikçe emekli vatandaşlarımızın hayat kalitesini önemli ölçüde artırmaya çalıştık”
Emeklilerin yıllardır döktükleri alın teriyle Türkiye’nin bugünkü noktalara ulaşmasında büyük pay sahibi olduğunu dile getiren Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, “Kamuda, özel sektörde, tarımda, hayvancılıkta, ticarette, görev aldıkları her alanda ülkenin büyüme ve kalkınma sürecine önemli katkılar sunmuştur. Emeklilerimiz tüm bunların yanında sahip oldukları bilgi, erdem ve hayat tecrübesiyle ailelerine, çevrelerine, ülkeye ve millete önemli değerler kazandırmıştır.”
“Bizler emeklilerimizin taleplerine, beklentilerine ve şikâyetlerine hiçbir zaman kulağımızı tıkamadık. Tam tersine, emeklilerimize karşı daima dürüst olduk. Vaat yarışına girmek yerine bütçe imkânlarımız genişledikçe emekli vatandaşlarımızın hayat kalitesini önemli ölçüde artırmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle davranmaya devam edeceğiz. Emeklilerimiz her türlü hizmete ve hürmete ziyadesiyle layıktır. Hükümetlerimiz döneminde emeklilerimizin, çalışanlarımızın ve sosyal destek ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın hayat şartlarını iyileştirmek temel önceliğimiz olmuştur” ifadelerini kullandı.
Fırtına ve Sağanak Uyarısı: Bir Sistem Gitti, Yenisi Saatler İçinde Geliyor – İstanbul, Ankara ve 20 İlde Alarm!
Ağaç katliamına “deplase” kılıfı mı? 168 ağaç taşınıyor!
Şehit Esma Çevik Parkı yenilendi, açılış mahalle turnuvasıyla taçlandı
Sultangazi’de 2. Geleneksel Emeğin Sultanları Festivali
İstanbul’un gözde 5 semtinden 2’si Fatih’te
Şener Üşümezsoy Yeni Deprem İçin Adres Verdi: Pamukkale Fayı’na Dikkat
Türkiye’nin 4 Bin Yıllık Dev Enerji Hazinesi İçin Düğmeye Basıldı
Fındık Piyasasına Sıkı Denetim: Ordu ve Giresun’da Müfettiş Görevlendirildi
Meteoroloji’den Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile, İstanbul siyaseti, CHP’nin yeni yol haritası ve Türkiye gündemi üzerine özel röportaj
Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Tutuklu Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu Ameliyata Alındı
SON DAKİKA: Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe İçin Tahliye Talebi
Salah’tan Beşiktaş Maçının Ardından Olay Paylaşım: “Yüzde Otuz Beş”
Sel Mağduru Sürücüler Dikkat! Bu Hata Kaskodan Edebilir
“8 Milyon TL’lik Hediye” İddiasının Gerçeği Ortaya Çıktı
Zorlu Enerji, Electrip Global Limited’deki Hisselerini Devrediyor
İletişim Başkanı Duran’dan ‘Mekke Anlaşması’ Açıklaması: TBMM Süreci Başladı
MÜZİK DÜNYASINDA PERİHAN KAYA RÜZGÂRI “GÜLLER KURUTTUM” DİJİTAL PLATFORMLARDA
Özdemir, Cumhur İttifakı’nın Üsküdar Belediye Başkan Vekili Adayını Duyurdu
Yerel Gazetelerin Ne Zaman Farkına Varacaksınız?
Egemen Bağış’tan Netanyahu’ya sert eleştiri: “Bir kişiyi iktidarda tutmak, bir ülkenin stratejisi olamaz”
Kilosu 900 Bin TL’ye Yükselince Jandarma Tarla Nöbeti Tutuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı: 31 Bin Sağlık Personeli Alınacak
Sakarya’da 2. Gabak Festivali Coşkuyla Başladı
Alihan Kuriş Suç Örgütü Soruşturmasında Yeni Operasyon
Gaziosmanpaşa’da Muhtarlar Günü Kutlandı
Cafer Parlak’tan Pirinççi Mahallesi’ne Ziyaret: Olumsuz Hava Koşullarından Etkilenen Vatandaşlar Dinlendi
Sultangazispor ile Gülsuyuspor Puanları Paylaştı
3yup&Sabo’dan Arabesk Rap Fırtınası: Klasikler Modern Dokunuşlarla Yeniden Doğuyor
Abdullah Özdemir selden etkilenen vatandaşları ziyaret etti: “Kalıcı çözüm için dönüşüm sürecini başlatmalıyız”
Sultangazi’de Kastamonu Rüzgaı Esti
CHP İstanbul’da Gürsel Tekin Dönemi Resmen Sona Erdi
KANSERDER Başkanı Akar: “Kanserden değil, geç kalmaktan korkmalıyız”
GAZİOSMANPAŞA 7.0’LIK DEPREMSENARYOSUNU GERÇEĞİ ARATMAYANTATBİKATLA PROVA ETTİ
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
haber konusunda taberik ediyorum