40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Hollanda’daki Türklerin Konseyi Genel Başkanı Akademisyen Sefa Yürükel, terör örgütü DAİŞ’in Kerkük’e saldırmasını AVRUPA TÜRKMEN GAZETESİ’ne açıklamada bulundu. Yürükel açıklamasında,”Kerkük’te bugün Türkmen ileri gelenleri ve Türkmen aile ve kurumlar hedef alınmış ve bu esnada Kerkük’te şehitlerimiz olmuştur. Olay Kerkük’te yaratılan sözde kaos adı altında bir Türkmen soykırımı yapılmaktadır. Hedef Kerkük’ü Türkmenlerden tamamen temizlemektir. Bu da görev olarak, peşmerge, PKK ve İŞİD’e verilmiştir. Bunların koordinatörüde herkesin bıkldiği gibi ABD ve İngilteredir,” ifadelerinde bulundu.
Uzun zamandır Türkmenler üzerinde oyun olduğunu dile getiren Akademisyen Sefa Yürükel,”Bir haftadır ABD ve Al Ebadi, Barzani, PKK gibi Müttefikleri, İran ve müttefikleri Irak’taki değişik örgütlenmeler ile, hazırlıkları tamamlanıp sözde Musul’u ABD manivelası olan İŞİD’den kurtarma operasyonu adı altında. Türkmeneli bölgesinde Türkmen nüfusunda demografik değişikliğe gidilmek istenmektedir. Savaşın olduğu yere bakarsanız, Süleymaniye’den, Kerkük, Musul, Telafer Sincar’a kadar olan bölge tamamen, tarihi Türkmen topraklarıdır. Savaş esasen Türkmeneli’ni parçalayıp, demografik yapı ile oynanarak, ABD’nin planı çerçevesinde, kendi deyimleri ile ‘Pentagon Haritaları’nda da gösterdikleri gibi, Türkmen topraklarında sözde büyük özgür Kürdistanı kurma çabalarından başka bir şey değildir,” dedi.
Yürükel konuşmasını şöyle sürdürdü, “Buna mütakkip bugün Kerkük’teki hadiseler, ne kadar uyuyan İŞİD hücreleri diye olaylar gözüksede, zaten tasması ABD’nin elinde olan İŞİD’i yine manivela görevi göstererek, peşmerge kıyafetli PKK terör unsurlarına fırsat tanıyarak, Kerkük’te bugün Türkmen ileri gelenleri ve Türkmen aile ve kurumlar hedef alınmış ve bu esnada Kerkük’te şehitlerimiz olmuştur. Olay Kerkük’te yaratılan sözde kaos adı altında bir Türkmen soykırımı yapılmaktadır. Hedef Kerkük’ü Türkmenlerden tamamen temizlemektir. Bu da görev olarak, peşmerge, PKK ve İŞİD’e verilmiştir. Bunların koordinatörüde herkesin bıkldiği gibi ABD ve İngilteredir.
“TÜRKMENLER ÜZERİNDEN, AMERİKA-TÜRKİYE’YE SAVAŞ AÇMAKTADIR”
Kerkük’teki ve gelecektede Musul’da olacak olan olaylarda, esas olarak savaş , Irak Merkezi Hükümet’ine yada İran Merkezi Hükümet’ine değil, Türkiye’ye karşı verilmekte ve verilecektir. Yani olay Tükmenler üzerinden Türk-Amerikan savaşıdan baska bir sey degildir. Türkiye bu konuda, Türkmeneli’ni 1926 anlaşması çerçevesindede, yabancı güçlere bırakamıyacağını, Türkmenleri koruma, kollama ve haklarını savunma olgusuda yaratarak, fiili adım atmalıdır. Bunu ABD, İngiltere ve onların yerli uşakları, PKK ve peşmergeyede doğrudan adım atarak hissettirmelidir. Telafer üzerinden Dicle Kalkanı adı altında yapılması gereken bu fiili hareket, Kerkük, Erbil, Süleymaniye, Telafer, Tuzurmahtu, Altınköprü, ve Suriye sınırına kadar olan Türkmeneli bölgesinde yapacağı veya yapması gerekli harekata odaklamalıdır.”
“TÜRKMENLERİ SAVUNMAK, TÜRKİYE VE TÜRK DÜNYASINI SAVUNMAKTIR”
Başkan Yürükel,”Türkmeneli, Irak üniter devlet yapısı içersinde Türkmen topraklarıdır. Bu konuda haddini bilmeyenlere hadleri bildirilmelidir. Başika’daki Türk Askerleri takviye edilirken, özel birlikler, Türkmeneli’ndeki önemli merkezlerde Türkmen fedailerle konuşlanmalıdır. Artık olay açıktır. Irak’taki Türkmenler hedef alınarak Türkiye tehdit edilmektedir. Türkiye bu tehdite fiili karşılık vermelidir. dünden bugüne Türkmeneli’nde Şehit düşen insanlarımıza ve şu anda PKK, İŞİD, Peşmerge terörü saldırısı altında. Baskı ve saldırı altındaki Türkmen kardeşlerimizle dayanışmayı en yüksek noktaya çıkarmalıyız. Türkmeneli Türkmen nüfusu ve Türkmen topraklarını savunmak Turkiye Cumhuriyetini ve Turk Dünyasını savunmaktir. Bu konuda değişik katkılarla bunu filiyata dönüştürmek için başta Türkiye ve yurtdışında yasayan biz Türkler olarak ve tüm Türk Dünyası’nın fertleri olarak acil seferberlik ilan etmeliyiz. Türkiye, Azerbaycan, KKTC ve diğer Türk Cumhuriyetleri ve dostları bu konuda şimdi elinden geleni yapmalıdır yarın değil. Vakit tamamdır! Şimdi Ses ver Türk Cumhuriyetleri ve Türk Dünyası,” açıklamalarında bulundu.

Türkmenler yok edilmek isteniyor
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı