DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Yerel basını can çekişiyor!!

Türkiye genelinde binleri bulan Yerel gazete ve internet sitesi sahipleri; (BİK) Basın İlan Kurumu’nun fikirleri alınmadan kapanmalarına neden olacak yeni yönetmelinin uyguladığı, çifte standarta karşı Bitme noktasına geldi.
YEREL BASININ SESSİZ ÇIĞLILIĞI
Avrupa Birliği Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Bizler Avrupa Birliği Gazetesi olarak, yıllardır emek veriyoruz Ülke genelinde sayısı binlere yaklaşan vergisini düzenli ödeyen, ülke ekonomisine katkı sağlayan Zorlukla gazetemizi ayakta tutmaya çalışan bir grubuz. Ancak bizleri bitirmeyi kafasına koymuş bazı kesimlerin yanlış politikaları sebebi ile ne yazık ki bitme noktasındayız. Kurumlardan reklam ilan alamadığımız gibi Basın İlan Kurumu’nun Mümkün olmayan yaptırımlarına maruz kalıyoruz. Basın İlan Kurumu, Günlük çıkan ve büyük tarjlı gazetelere ilan vermeyi tercih ediyor. Biz Yerel gazetelerin batması yok olması için her yolu deneyen Siyasilerin 2004 yılında çıkarmış oldukları yasayla ne yazık ki bizler yok sayıldık, her nedense bir el bizlerin bitmesi için üzerimizde oynuyor.

Bizim ulusal ve günlük yerel gazeteler gibi her ay düzenli gelirimiz bulunmamaktadır. Aylık olarak düzenli gelen bir ilanımız yok.
Tamamen sahada kendi çabalarımızla aldığımız reklamlarla evimizi geçindirmeye, zor şartlarda gazetecilik yapmaya çalışıyoruz.

Başka bir yerden gelirimizde yok ama BİK’in çıkarttığı yeni yönetmeliğe göre artık bu kalan reklamları da alabilmemiz için kendimiz hariç 2 kişi sigortalı ve ofis şartı getiriliyor.. Bu da takribi aylık 90 bin TL ek masraf getirmektedir. Basın İlan Kurumu’nun Resmi İlanları’nı alamayan Günlük Gazete dışında kalanlara bir pay verilmediğinden dolayı adeta yayın organlarının kapanması talep ediliyor.

Binlerce gazetecinin işsiz ve sokakta kalmaması için bir an önce ciddi anlamda bir tedbir alınması şart. Başka bir mesleği olmayan yıllarını bu mesleğe adamış Amme hizmeti yapan gazetelerin kapanmaması için birlerinin artık İşini tam anlamıyla yapması Şart, Sadece koltuk İstila etmenin hiç bir iş yapmadan süslü laflar ederek o koltukları istila etmenin kimseye bir faydası olmadığını görüyoruz.

Öncelikle bu talebimizin Basın İlan Genel Kurulu’nda, daha sonra ise Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nda ivedilikle işleme konulmasını Kamu kurumlarının da üzerine düşeni yapmasını talep ediyoruz…

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Arnavutköy ve çevre ilçelere susuz kaldı.

HIZLI YORUM YAP