DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

a

YEREL GAZETELERİ BİTİRMEK İSTİYORLAR

Avrupa Birliği Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan dan açıklama , resmi ilan falan vermiyorlar. Basın Sektörü Hiç bu kadar tekelleşmemişti.

İnternetin hayatımıza geçmesinin ardından yerel gazeteler bitme noktasına geldi. Basın ilan kurumunda çalışan yüzlerce insan sadece tekelleşen ulusal gazetelere hizmet ediyor.

Yerelleri bitirmeyi hedefleyen yönetim Gazetelerin üzerine yükledikleri sorumlulukla Yerel gazetelere nefes aldırmıyor. Baskı maliyetlerinin yükselmesiyle yerel gazetelerin neredeyse % 90 lık bölümü kapandı. kalanlarda can çekişiyor.

 Her an kapatmak için kalanlarında bir ço nedeni var. hiç bir yetkili yerelin sesini duymuyor. yapılan çalışmaların tamamı Ulusal olan bir kaç gazete içinde paylaşılıyor.

Basın yayın enfermasyon genel müdürlüğü dahil olmak üzere basın ilan kurumlarında yüzlerce kişi bu bir elin parmağını geçmeyen gazeteler için çalışıyor. oysa yerel medyanın beklentisi çok az olmasına rağmen hiç bir talepleri karşılanmadığı halde saçma sapan kanunlar çıkarıp yerel basının belini bükmeye devam ediyorlar.

BU İŞİ YAPMAMAK İÇİN BİR ÇOK NEDENİM VAR

Avrupa Biliği gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan yerel basın demek olayların içinde birinci elden haberin halka ulaştırılması demek . Yerel gazete demek bölgede olup biten arasında yöneticilerin arasında köprü olmak demek !!! ama ne yazık ki geldiğimiz noktada yerel basın yok edilmeye çalışıyor bu bariz bir şekilde belli olan birşey bizlere hiç bir yerden destek gelmiyor. Buna rağmen direniyoruz. İnsanalrın haber alma özgürlüğünü haberlerin çarpılmadan doğru dürüst halka ve yöneticilere aktarılması gerektiği için bu işi gönüllü esası olarak yapmaya çalışıyoruz Asgari ücretli bir cefa de garson olarak daha çok kazardım, çünkü burada kazandığımız birşey olmamasına rağmen, kazandıklarımızda vergilere giderlere gidiyor zaman zaman bunları bile karşılamakta zorluklar yaşıyoruz. Basın ilan kurumundan ilan alabilmek için bile üztümüze dağ kadar sorumluluk yükleniyor. kaç tane yerel medya Bu basın İlan kurumunun pastasından pay alıyor ? saysınlar ben hiç bir yerel medyanın bu pastadan pay aldığını düşünmüyorum. Almış olsaydık kapatmayı değil ayakta durmayı düşünüyor oluyorduk.

“Yerel gazeteler, gelirlerinin azalmasına bağlı olarak, yanlız tek başlarına çalışıyor yani yanında bir eleman bile çalıştıracak güçleri dahi yok.

Olanlarda çalışanlarını işten çıkarıyor, baskı merkezlerini kapatıyor ve yayın alanlarını küçültüyor” “Yerel gazeteler, yerel halkın haber alma hakkının en önemli savunucularından biridir. Yerel gazeteler ayakta kalamamakta ve yerel halkın haber alma hakkı kısıtlanmaktadır. Böyle giderse yerel gazeteler birer birer kapanmaya başlayacaktır. Yetkililere buradan seslenmek istiyorum Yerel gazetelerin ayakta kalmasını ve yerel halkın haber alma hakkını güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRK TİPİ EKONOMİ MODELİ

HIZLI YORUM YAP