40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından, kurdukları paravan çağrı merkezi aracılığıyla vatandaşları telefonla arayarak dolandırdığı belirlenen 12 kişi Afyonkarahisar’da, 1 kişi de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yakalandı.
Şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetlerinden yaklaşık 1 milyon TL haksız kazanç sağladıkları tespit edilirken, yapılan çalışmalar neticesinde Afyonkarahisar’da 14 ikamet, 2 iş yeri, Yüksekova’da ise 1 adres olmak üzere toplamda 17 adres, 16 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ DE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Yapılan aramalar sonucunda şüphelilere ait çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara el konulurken, yakalanan şüphelilerden 3’ü polis merkezindeki işlemlerinin ardından salıverildi. Suç örgütünün yöneticileri olduğu tespit edilen U.D., M.B. ve A.D. başta olmak üzere örgüt üyeleri Y.D., H.D., N.İ., H.Y., H.K., N.T., S.D. yapılan işlemlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
KENDİLERİNİ ARAMA MOTORU ÇALIŞANI OLARAK TANITIYORLARDI
Örgüt içerisinde müşteri temsilcisi görevini üstlenen şüphelilerin, 0850 ile başlayan hatlar üzerinden vatandaşları arayarak, bağlantıları olmamasına rağmen kendilerini dünyaca ünlü bir arama motoru şirketinin çalışanı, güncelleme departmanı üyeleri veya o şirket adına faaliyet gösteren kişiler olarak tanıttıkları belirlendi. Ayrıca, örgüt üyeleri bu arama motoru üzerinde reklam kaydı oluşturulacağı, iş yerine ait reklamının arama motorunda üst sıralarda yer alacağı ya da aradıkları vatandaşa daha öncesinde reklam kaydının olduğunu belirterek, bu reklam kaydının güncellenmesi gerektiği, güncellenmediği takdirde daha fazla ücret ödeyeceği şeklinde aldatıcı söylemlerde bulunduğu ortaya çıkarıldı.
FATURALI HATLAR VE EFT İLE TAHSİLAT YAPIYORLARDI
Aradıkları kişiyi ikna ettikten sonra mobil ödeme sistemi üzerinden faturalı hatlarına gönderilen mesaja ‘evet’ yazdırmak ya da boş mesajlara ‘evet’ yazdırmak veya banka hesabı üzerinden EFT yaptırılarak ücret alındığı ve bu yöntemlerle dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdikleri belirlendi.
Şüphelilerin 36 firmayı bu yöntemle yaklaşık 1 milyon TL dolandırdığı ortaya çıkarıldı.

Ayasofya’da tarihi Cuma
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı