DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Mansur Yavaş: Vatandaşların mağduriyetini gidermek bizim boynumuzun borcu

ANKARA-BHA 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” 5. etabındaki 252 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreninde konuştu. Yavaş, konut bekleyen vatandaşlara olan borçların ödenmesinin öncelikli olduğunu vurguladı.

Mamak’taki hak sahipleri, uzun yıllar süren bir bekleyişin ardından evlerine kavuşmaya devam ediyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 5. Etabında tamamlanan 252 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreni, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Törene, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

YAVAŞ: “16 YILDIR, 8 BİN 620 HAK SAHİBİMİZ BEKLİYOR”

Yavaş, Mamak ilçesi Derbent Mahallesi’nde bulunan konutların tapu dağıtım ve teslim töreninde yaptığı konuşmada, 2008 yılında başlayan projenin hedefinin Mamak’ı modern, güvenli ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek olduğunu belirtti.

Proje kapsamında hak sahiplerine kira yardımı yapıldığını hatırlatan Yavaş, 16 yıldır 8 bin 620 hak sahibinin evlerini beklediğini, ancak önceki belediyelerin farklı öncelikleri nedeniyle yapılan kira yardımlarının yeterli olmadığını söyledi.

“BU İNSANLARI MAĞDUR ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!”

Yavaş, önceliklerinin vatandaşlara olan borçları ödemek olduğunu vurgulayarak, insanların evlerini yıkıp hemen teslim edeceğiz sözleri verilirken, vatandaşların parasının başka yerlere harcandığını belirtti.

4 bin konutun temelini attıklarını ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle müteahhitlerin projede zarar ettiğini beyan ederek vazgeçtiklerini belirten Yavaş, yapılan ihalelerin de mahkemeye taşındığını hatırlattı.

Yavaş, bu durumun vatandaşları mağdur etmek amacıyla yapıldığını, insanların evsiz kalmalarına sebep olduğunu ve bu işin siyaseti olmadığını vurguladı.

“BİZE UMUT BAĞLAMIŞ BÜTÜN İNSANLARIN KONUTLARINI TESLİM ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yavaş, devamlılığın kamu idaresinde temel prensip olduğunu belirterek, önceliklerinin Mamak, Altındağ ve Dikmen Vadisi’nde konut bekleyen vatandaşlara olan borçlarını ödemek olduğunu söyledi.

Ekonomik sıkıntılar ve artan maliyetler nedeniyle zorlandıklarını belirten Yavaş, başka projelere para harcamak yerine konut bekleyen vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

“DEVAM EDEN 3 BİN 27 KONUTU 2025 YILINDA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Yavaş, 168 tanesi 120 metrekare, 84 tanesi 80 metrekare olmak üzere, 490 milyon liraya belediyenin imkânlarıyla 252 konutun tamamlandığını belirtti.

Yavaş, devam eden 3 bin 27 konutun inşaatını 2025 yılında tamamlamayı hedeflediklerini ve diğer etaplarda da arsa ve kat karşılığı yöntemlerle konut üretimi çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Yavaş, tapularını alan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini ileterek, tapu teslimi süreci boyunca maalesef bazı tapu sahiplerinin vefat ettiğini belirterek, onlara Allah’tan rahmet diledi.

“MANSUR BAŞKAN’IMIZ EŞİTLİK VE ADALET ANLAYIŞINI GÖSTERMİŞTİR”

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, törende yaptığı konuşmada, Mansur Yavaş’ın başarılı yönetim anlayışını kendilerine rehber edindiklerini belirtti.

Şahin, Yavaş’ın Mamak’taki mağdur vatandaşları önceleyerek eşitlik ve adalet anlayışını gösterdiğini ve Mamak’ı geleceğe taşımak için büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti.

KALAN 3 BİN 277 KONUT ETAPLAR HALİNDE TESLİM EDİLECEK

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, projenin 2008 yılında başlatılmasına rağmen 2019 yılına kadar sadece 3’te 1’inin yapıldığını belirtti.

Çankaya, 2021 yılında 4 bin 59 konutun temelini attıklarını, ocak ayında teslim edilen 171 konut ve bugün teslim edilen 252 konutla birlikte toplam 782 konutun yıl sonuna kadar teslim edileceğini belirtti.

Çankaya, geriye kalan 3 bin 277 konutun tamamını da 2025 yılı içerisinde tamamlayıp etaplar halinde teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Çankaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahiplerine aylık 46 milyon 600 bin lira, yıllık ise 558 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

Çankaya, Mamak’ta hak sahiplerine 2008 yılından itibaren 5 bin 90 kişiye kira yardımı yapıldığını, 320 hak sahibinin de ücretsiz olarak lojmanda kaldığını belirtti.

“MANSUR BAŞKAN ÇOK BÜYÜK BİR HASSASİYET GÖSTERDİ”

Uzun yıllardır yeni evlerine kavuşmayı bekleyen hak sahipleri, düzenlenen törenin ardından tapularına ve anahtarlarına kavuştular.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin inşa ettiği 252 konutlu “Ay Yıldız Sitesi”nin yeni sakinleri duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

-Ünal Yücebalkan: “Çok mutluyuz. Uzun yıllardır bekliyorduk. Mansur Başkan’ıma teşekkür ediyorum. Ciddi bir şekilde bu işin üzerine eğildi. Söz vermiş olduğu gibi hak sahiplerine dairelerini teslim etti.”

-Yunus Emre Özbek: “Uzun zamandır bekleyiş içerisindeydik. Mansur Yavaş’ın yönetimi dâhilinde hızlandı. Çok şükür evimizi teslim alacağız.”

-Mustafa Yalçın: “Hem hüzünlü hem de çok mutluyuz. Babamın da bunu görmesini isterdim. Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum.

-Nergis Çetin: “Babamın eviydi, annemle 18 senedir bekledi, göremediler maalesef. Çok üzgünüm o yüzden. Gecekonduda yaşadılar. Hep ‘sıcak bir dairemiz olsun’ diyorlardı. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

-Elif Çürük: “12 yıldır bekliyorduk, çok sevinçliyiz. Allah razı olsun, Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

-Hasan Erol: “12 senedir evime kavuşmayı bekliyorum. Çok bekledik, üstelik komşularımızdan olduk, yerimizden yurdumuzdan olduk. 12 yıldır kepaze olduk, rezil olduk. Şimdi memnunuz, evimizi ilk defa göreceğiz.”

-Bahri Çiftçibaşı: “10 senedir bekliyordum. Evlerimizi teslim ediyor Allah razı olsun Mansur Başkan’dan, emeği geçen herkesten.”

-Hüsne Kaya: “16 yıldır bekliyoruz, çok sevinçliyiz. Binalar yapılmıyordu, hızlanması lazımdı. Kira vermek çok zordu.”

-Köksal Özbek: “Mansur Başkan çok büyük bir hassasiyet gösterdi. Bu insanların birçoğu vefat etti, bu günleri göremedi. Biz şanslı olanlardanız. İnşallah annem ve babam yeni evlerinde oturacaklar, vakit geçirecekler. Biz de bugünleri görmüş olacağız, mahallemize dönmüş olacağız.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti

HIZLI YORUM YAP