DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Gazeteci İsmail Kahraman İKTAV Kütüphanesi’nde kültürel mirası anlattı

Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı kurucu üyesi İngiltere temsilcisi İsmail Karakaş, TİMBİR Kültür Komisyonu kurucu üyesi ,Birlik Haber Ajansı kurucular kurulu duayen gazeteci, belgesel ve program yapımcısı İsmail Kahraman’ı İKTAV Kütüphanesi ve Arşiv Müzesi'nde ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KOCAELİ-BHA

Gazeteci İsmail Karakaş, İKTAV Kütüphanesi’nde 46 yıllık gazetecilik ve belgesel arşivine sahip, deneyimli gazeteci ve belgesel programcı İsmail Kahraman ile bir araya geldi. Kahraman, kütüphanede bulunan 20.000’e yakın yazılı eser ve kültürel mirası içeren arşivini İsmail Karakaş ile paylaştı.

Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı’nın kurucu üyelerinden ve İngiltere temsilcisi İsmail Karakaş, TİMBİR Kültür Komisyonu’nun kurucu üyesi ve Birlik Haber Ajansı kurucular kurulunda yer alan İsmail Kahraman’ı ziyaret ederek, İKTAV Kütüphanesi ve Arşiv Müzesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli’nin ilk özel araştırma merkezi olan İKTAV Araştırma Kütüphanesi, Kocaeli Valiliği’nin 2018 yılında verdiği izinle kurulmuştur. Kütüphane, kültürel çalışmalarıyla bilinir ve İKTAV Belgesel Yayıncılık, Devri Alem Belgesel Programı ve Gebze Gazetesi ile iş birliği yaparak tarih ve kültür hizmetleri sunmaktadır.

Değerli Bir Arşiv: 46 Yıllık Gazetecilik ve Belgesel Mirası

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kayıtlı İKTAV Araştırma Merkezi Kütüphanesi, 46 yıllık gazetecilik ve belgesel arşivinin yanı sıra binlerce kitap, dergi, belgesel, TV programı, fotoğraf ve belgeyi barındırıyor.

Tarihi Eserlerin Değerli Koleksiyonu

Türkiye ve yurt dışında belgesel çeken deneyimli gazeteci ve belgesel programcı İsmail Kahraman, “Merkezimizde 20.000’e yakın yazılı eser bulunmaktadır. Örneğin, Abdülhamit Han dönemine ait Sahih Buhari’nin orijinal baskısı ve Atatürk’ün yazdığı Nutuk kitabının 1927 yılı basımı olan ilk orijinal baskısı Osmanlıca olarak burada mevcuttur,” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası'nda Emlak Danışmanlığı MYB Sınavı yapıldı

HIZLI YORUM YAP