DOLAR

34,1626$% 0.07

EURO

38,0213% 0.27

STERLİN

45,6964£% 0.26

GRAM ALTIN

2.884,01%-0,03

ONS

2.628,22%-0,01

BİST100

9.887,75%-0,13

a

ANDA’dan doğa eğitim kampı; “Hazırlıklar Tamam!”

Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği, Kırıkkale’de 7-8 Eylül tarihleri arasında doğa eğitim kampı düzenledi. Kampa katılanlar başta enkazda arama kurtarma tatbikatı olmak üzere çeşitli spor faaliyetleri ile doğa yürüyüşleri gerçekleştirdi.  

KIRIKKALE / BHA

Ankara merkezli Anda Derneği, Türkiye genelinde 31 ilde temsilcilikleriyle faaliyet gösteren, ulusal ve uluslararası insani yardım alanında deneyimli bir kuruluştur. Arama kurtarma, kriz çözümü ve acil yardım faaliyetleriyle geniş bir coğrafyada ihtiyaç sahiplerine ulaşarak yaralarını sarmayı hedefler. Dernek, bu kapsamda doğa eğitim kampları düzenlemektedir.

2016 yılında kurulan Anda Derneği, insani yardım çalışmalarında öncü bir rol üstlenmektedir. 2023 yılında “Arama Kurtarma Ağır Akreditasyon Sertifika”sını alan dernek, 2024 yılında Türkiye’nin ilk “Kadın Arama Kurtarma Timi”ni kurarak faaliyetlerini genişletmiştir.

Kırıkkale’de bulunan Anda Derneği’ne ait Anda Macera Parkı’nda gerçekleştirilen doğa eğitim kampına yaklaşık 45 kişi katılmıştır. Kamp programında enkazda arama kurtarma tatbikatı, spor faaliyetleri ve doğa yürüyüşleri yer almıştır.

“Hazırlıklar Tamam”

Anda Derneği Arama Kurtarma Ekibi üyesi, Araştırmacı, Sporcu ve Stratejik Danışman Seda Kamile Kar, kamp hakkında şunları söyledi: “Anda Derneği üyesi Neslihan Altıok’un davetleri üzerine Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma K9 Amiri İsmet Pehlivan ve kurtarma köpeği İglo kampımıza katıldı. Bu sayede gerçekçi bir arama kurtarma tatbikatı düzenleme fırsatı bulduk. Tatbikat sırasında, İglo isimli K9 köpeği, simüle edilmiş bir enkaz alanında kayıp bir kişiyi arama görevini başarıyla tamamladı. Katılımcılarımız, güvenlik önlemleri alınmış çadır kamp alanında doğanın keyfini çıkarabilirler. Daha detaylı bilgi için anda.org.tr internet sitesi iletişim bölümünden kamp sorumlusu İbrahim Safa Çil ile iletişime geçebilirsiniz.”

Kar, doğa eğitim kamplarına destek veren Anda Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, ANDA Derneği Ankara İl Başkanı Aslı Arslan, Yardımcısı Dilek Dölek ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

“Tatbikatlara Devam Edeceğiz”

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma K9 Amiri İsmet Pehlivan ise tatbikat hakkında şunları söyledi: “Olası afetlere karşı hazırlıklı olmak ve halkın güvenliğini sağlamak için bu tür tatbikatları düzenlemeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması: Kimsenin şüphesi olmasın!

HIZLI YORUM YAP