DOLAR

34,1243$% 0.29

EURO

38,1084% 0.11

STERLİN

45,4674£% 0.33

GRAM ALTIN

2.873,75%1,58

ONS

2.619,43%1,28

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Şuhutlu Gençler Atatürk'ün İzinde Buca'da Ağırlandı

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden başlayıp Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek Kocatepe’ye uzanan Zafer Yürüyüşü, Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde anlamlı bir şekilde devam etti. Şuhutlu gençler ve dernek üyeleri tarihi Belkahve’de bir araya gelerek, Atatürk’ün zafer ruhunu yaşatma yolculuklarına devam etti.

Yürüyüşün ikinci gününde Buca’ya ulaşan gençler, Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’den İzmir’e doğru yolculuklarına devam etti. Buca Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, katılımcılar Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e ilk ayak bastığı Belkahve’de, geleneksel şekerli kahve içerek Ulu Önder’i anma fırsatı buldu.

Atatürk’ün, Belkahve’nin özel anlamı nedeniyle normalde sade kahve içmesine rağmen şekerli kahve tercih ettiği bilinmektedir. Bu gelenek, her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürüldü.

Yürüyüş boyunca gençlere Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal destek verdi. Etkinlikte Buca Afyonkarahisarlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Servet Bulut ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Ulu, organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Etkinlik boyunca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları minnetle anıldı. Katılımcılar, atalarından devraldıkları değerleri sonsuza kadar yaşatma sözü vererek, Afyonkarahisar’ın zafer ruhunu Belkahve’ye taşıdı. Buca’da düzenlenen bu etkinlikle zafer ruhunun yaşatılması hedefleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GİMER Başkanı Av. Altıparmak yazdı: "Her baba, oğlunun ilk kahramanıdır"

HIZLI YORUM YAP