DOLAR

34,1143$% 0.28

EURO

38,1477% 0.22

STERLİN

45,4773£% 0.37

GRAM ALTIN

2.868,00%1,38

ONS

2.617,40%1,20

BİST100

9.928,38%-0,47

a

Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği

6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı.

KAHRAMANMARAŞ-BHA

Kahramanmaraş’ta, deprem felaketinin ardından Azerbaycan tarafından inşa edilen Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, Azerbaycan’ın depremden hemen sonra Türkiye’nin yanında olduğunu belirterek kardeşliğin en büyük örneğinin sergilendiğini vurguladı.

Açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev’in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.

Vali: Azerbaycan İlk Andan İtibaren Yanımızda Oldu

Vali Ünlüer konuşmasında, Azerbaycan’ın depremden hemen sonra yardım için Türkiye’ye koştuğunu ve “Tek Millet İki Devlet” şiarının somut bir örneğini sergilediğini belirtti. Hayrullah Mahallesi’nde yapılan okulun sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda yeni bir şehir inşa etme projesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Vali Ünlüer, Azerbaycan’ın desteğinin moral ve güç kaynağı olduğunu ifade etti.

Bakan Emrullayev: Depremin Ardından Türkiye’ye Koştuk

Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, depremden hemen sonra Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla Türkiye’ye yardım için koştuklarını belirterek Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışının iki ülke arasındaki güçlü bağların bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin: Can Azerbaycan’a Teşekkür Ederiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek eğitim altyapısını güçlendirmek için yapılan köklü değişikliklerden bahsetti. Bakan Tekin, eğitim sisteminin günümüz dünyasına entegre edildiğini, müfredatta değişiklik yapıldığını ve mesleki ve teknik liselerde düzenlemeler yapıldığını belirtti. Bakan Tekin, Azerbaycan’ın Türkiye’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek yeni okulu Kahramanmaraş’a ve öğrencilerine hayırlı olmasını diledi.

Derslikleri Ziyaret Edildi

Açılış konuşmalarından sonra dualarla kurdelesi kesilen Haydar Aliyev İlkokulu’nun derslikleri protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Bakan Tekin, öğretmenlerle sohbet ederek başarılı bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilgi Evi Açılıyor

HIZLI YORUM YAP