DOLAR

34,0185$% -0.14

EURO

38,0473% 0.31

STERLİN

45,3242£% 0.61

GRAM ALTIN

2.826,42%0,85

ONS

2.588,27%1,15

BİST100

9.975,61%2,06

a

Artvin'de heyelan ve taşkınlar nedeniyle 32 köy yolu kapandı

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yoğun sağanak yağıştan etkilenen Arhavi ve Hopa ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, şiddetli sağanak yağıştan etkilenen Arhavi ve Hopa ilçelerini ziyaret ederek, bölgede incelemelerde bulundu. Yoğun yağışlar nedeniyle Arhavi’de 18, Borçka’da 8, Hopa’da ise 6 köy yolu olmak üzere toplamda 32 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi, Karayolları DSİ Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediye ekipleri kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Arhavi ilçe merkezinden geçen Kapisre Deresi’nin debisi yükselerek taşkın riski oluşturması nedeniyle sanayi sitesi sakinleri ve bir öğrenci yurdu tedbir amaçlı tahliye edildi.

Hopa’da Sundura Mahallesinde çay toplarken derenin yükselmesi sonucu mahsur kalan 56 yaşındaki Bedriye Yarar, AFAD ve Hopa Arama Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Vali Ünsal, Kapisre Deresi’nde olası ani taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve ilçenin genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından Vali Ünsal, “İlimiz genelinde ve Arhavi ilçemizde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı ve etkili müdahale edebilmek için tüm önlemleri aldık. Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz.” dedi.

Arhavi ve Hopa Kaymakamlık binalarında ilçe kriz merkezleri oluşturuldu ve Vali Ünsal, kriz merkezlerinde durum değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Vali Ünsal ayrıca sağanak yağıştan etkilenen esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Boykot" şarkısıyla İsrail'e tepki

HIZLI YORUM YAP