DOLAR

34,0082$% -0.18

EURO

38,0504% 0.32

STERLİN

45,3433£% 0.63

GRAM ALTIN

2.831,48%1,03

ONS

2.591,78%1,29

BİST100

9.975,61%2,06

a

Beşiktaş'tan MHK’ye sert mesaj: "Basit bir şekilde adalet bekliyoruz!"

Beşiktaş, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yönelik sert bir açıklama yaptı.

Beşiktaş, Süper Lig’in başlangıcından itibaren yaşanan hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) sert bir eleştiri yöneltti. Siyah-beyazlı kulüp, hakem kararlarının adaletsizliğinden kaynaklanan sorunların Türk futboluna zarar verdiğini vurguladı.

Beşiktaş’ın açıklamasında, hakemlerin faul, kart ve penaltı kararlarındaki tutarsızlığın yıllardır devam ettiği belirtildi. Kulüp, özellikle takımın en çok sarı kart gören takım olması durumunun tesadüfi olmadığını ifade ederek, rakiplerine uygulanan kartlarda büyük bir dengesizlik olduğunu savundu. “Dünyanın neresinde bir takım 53 faule sadece 1 sarı kart görür?” sorusunu soran Beşiktaş, bu durumu UEFA ve FIFA seminerlerinde nasıl açıklayacaklarını sordu.

Geçtiğimiz sezondaki hakem hatalarını unutmadıklarını belirten Beşiktaş, bu sezon da benzer tutumların devam ettiğini iddia etti. Özellikle Beşiktaş-Antalyaspor ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarında futbolcularına yapılan sert müdahalelerin hakemler tarafından göz ardı edildiğini öne sürdüler. Açıklamada, Rafa Silva’ya yapılan sert fauller örnek gösterildi ve bu pozisyonların ancak VAR müdahalesiyle düzeltildiğine dikkat çekildi.

Trabzonspor maçında Edin Vişça’nın Rafa Silva’ya yaptığı aşil tendonuna yönelik müdahalenin sadece uyarıyla geçiştirildiği belirtildi. Hakemin pozisyonu gördüğü halde gerekli kartı çıkarmadığı vurgulandı. Ayrıca, maçın kaptanı Ciro Immobile’ye yapılan faulün de göz ardı edildiği ifade edildi.

Beşiktaş, rakip takımlar tarafından yapılan faulleri gösteren videolarla desteklediği açıklamasını, “Rakiplerimizin kartlarla oyundan atılmasını istemiyoruz, hakem desteğine asla ihtiyaç duymadık ve duymayacağız. Tek talebimiz adalettir. Adil davranın, korkmadan karar verin ve Türk futbolunu koruyun!” sözleriyle sonlandırdı.

Beşiktaş, MHK’ya çağrıda bulunarak, hakemlerin daha adil ve tutarlı kararlar vermesini istedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Antalyaspor, Adana Demirspor karşısında son saniyede güldü

HIZLI YORUM YAP