DOLAR

34,0724$% 0.14

EURO

38,0962% 0.08

STERLİN

45,3744£% 0.04

GRAM ALTIN

2.832,53%0,14

ONS

2.586,48%0,01

BİST100

9.975,61%2,06

a

Göle'de siyanürlü altın arama işine bakanlıktan yeni karar

Ardahan’ın Göle ilçesi Büyük Altunbulak Köyü’nde yapılması planlanan Altın-Bakır Madeni Açık Ocak İşletmesi için beklenen ÇED süreci sonuçlandı.

ARDAHAN-BHA

Göle’de açılması planlanan siyanürlü altın madeni için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun hazırlanması gerektiğine karar verdi. Bu karar, madenin çevreye olası zararları nedeniyle Ardahan halkının endişelerine yol açmıştı.

Altın-Bakır Madeni IV. Grup İşletmesi projesi, 5 Aralık 2023 tarihinde Çevre Bakanlığı’na sunulmuş ve proje dosyasında çevresel etkiler yeterince ele alınmamış olması, yerel halkın tepkisine sebep olmuştu.

Çevre Hukukçusu Avukat Cömert Uygar Erdem, Bakanlığın ÇED gerekli kararını olumlu karşıladığını belirterek, “Göle’de benzer madencilik faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini gördük. Bu nedenle bu projeye karşı mücadele ediyoruz. Projenin başlangıcından itibaren tepkimizi dile getirdik ve ÇED raporu hazırlanmadan faaliyete geçilmesini engellemeyi başardık. Bu bir başarıdır. Ancak sürecin takipçisi olacağız ve şirketin gelecekteki eylemlerini izleyeceğiz” dedi.

Göle Doğa ve Kültürel Varlıkları Koruma Dernek Başkanı Ömer Turan ise ÇED gereklidir kararının, verdikleri mücadelenin bir sonucu olduğunu belirterek, “Bu karar projenin tamamen iptal edildiği anlamına gelmiyor. Şirket projesini revize edip tekrar başvuru yapabilir. Mücadelemiz, maden ruhsatı iptal edilene kadar her platformda devam edecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Malatya'da deprem!

HIZLI YORUM YAP