DOLAR

34,1532$% 0.15

EURO

38,0691% -0.08

STERLİN

45,6319£% 0.23

GRAM ALTIN

2.888,90%0,50

ONS

2.634,55%0,48

BİST100

9.901,47%0,01

a

Giresun'da gündem iktidarda da muhalefette de güney çevre yolu

Giresun'un kanayan yarası şehir içi trafik geçişi ve karayolu trafik sorununa çare olarak görülen Güney Çevre yolu hem iktidarın hem de muhalefetin açıklamaları ile gündem oldu.

GİRESUN-BHA

Giresun’un acil ihtiyaç duyduğu çevre yolu konusunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, hükümete çağrıda bulundu.

Gezmiş, Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm illerden geçen çevre yolunun Giresun’dan da geçmesi gerektiğini vurguladı. Şehrin trafik sorununu ele alan Gezmiş, “Şehrimizde trafik had safhada, iyice keşmekeşe dönmüş durumda. Şehrimizin nefes alması için sorunun çözülmesi şart, bunun yolu da bölgemizde tüm illere yapılan çevre yolunun bizim ilimize de yapılmasından geçiyor” dedi.

Gezmiş, çevre yolunun önemini uzun yıllardır dile getirdiğini belirterek, “Tüm illere yapılırken neden Giresun es geçiliyor, radara takılıyor ki?” diye sordu. Bu konuyu Meclis’te defalarca gündeme getirdiğini ifade eden Gezmiş, “Bir kez daha hükümete sesleniyorum: Giresun’umuza da acilen çevre yolu yapılsın ve bu sorun bir an önce çözülsün” dedi.

Gezmiş, Giresun’un alt yapı, ekonomi, sosyal ve kültürel sorunlarını her platformda dile getirdiğini ve görevine aynı şekilde devam edeceğini söyledi. “Her şey Giresun için” diyen Gezmiş, Giresun’un sorunlarının çözülmesi için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Bu açıklamanın ardından, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Temür, Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin mutlaka yapılacağını ifade etti.

Temür, “Giresun Güney Çevre Yolu Projesinde ÇED iptalinin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü proje tadilatı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmekle birlikte, 2025 yılı ile sürecin tamamlanacağı tarafımıza ifade edilmiştir” dedi. Temür, Giresun’un iç bölgelere bağlantısında en stratejik yol olan Dereli-Şebinkarahisar yolu ve Pınarlar Tüneli Projesi’nin de takipte olduğunu belirtti.

Temür, “Bu proje de Giresun Güney Çevre Yolu Projesi kadar önemini biliyor ve bu doğrultuda takip ediyoruz. Yoğun mücadeleler sonucu kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz 3 ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri ve Şebinkarahisar çevresini kapsayacak 5. OSB içinde çalışmalar normal seyrinde devam etmektedir. Hiç şüphe olmasın ki 1. OSB sorunlarını nasıl çözdü isek, 2. Organize Sanayi Bölgesini parlayan bir yıldız haline biz dönüştürebildiysek, kuruluşu gerçekleştirilen ve yatırım sürecinde bulunan bölgelerinde en kısa zamanda hayata geçeceği bilinmelidir” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emin Kır: asayiş emniyette, çevreyi de İBB temizlesin!

HIZLI YORUM YAP