DOLAR

34,1572$% 0.04

EURO

37,9984% 0.2

STERLİN

45,6733£% 0.18

GRAM ALTIN

2.894,18%0,32

ONS

2.637,59%0,35

BİST100

9.887,75%-0,13

a

Antalya’da aronya hasadı başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teşvik ve destekleriyle üreticilere alternatif ürün olarak sunulan aronya hasadı düzenlenen hasat şenliği ile başladı.

ANTALYA-BHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekler sayesinde, üreticilere alternatif bir ürün olarak sunulan aronya meyvesi hasadı, düzenlenen bir şenlikle başladı. Bahçesinde kilosu 300 TL’den satılan meyvenin bu yılki verimi, üreticinin yüzünü güldürdü.

Bir 7 kişi görseli olabilir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerel kalkınmayı destekleme amacıyla başlattığı tarımsal projeler, üreticileri memnun ediyor. Ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimini teşvik etmek için üreticilerle bir araya getirilen aronya, bu yılki ilk hasadını Konyaaltı Doyran Mahallesi’nde düzenlenen bir şenlikle gerçekleştirdi. Doyran’da iki yıl önce fidan desteği alan çiftçilerin aronya bahçelerinde düzenlenen şenliğe Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Bir 1 kişi ve taşarmudu görseli olabilir

Antioksidan Deposu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’da iklim şartlarının uygun olduğu bölgelerde çiftçilere hibe edilen aronya fideleri, ekonomik değeri nedeniyle üreticilerin en çok talep ettiği ürünler arasında yer alıyor. Yaygınlaştırılması hedeflenen aronya, yüksek antioksidan içeriği, vitamin, mineral ve lif bakımından zengin olması nedeniyle “süper meyve” olarak adlandırılıyor. Aronya ayrıca meyve suyu sanayisinde, ilaç sanayisinde, baharat sanayisinde, kuru yaprağı ve kuru meyvesi çay olarak ve diyet menülerinde kullanılıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vekil İncesu, karayollarını göreve çağırdı

HIZLI YORUM YAP