DOLAR

34,1246$% -0.04

EURO

38,1074% 0.49

STERLİN

45,7566£% 0.41

GRAM ALTIN

2.891,36%0,22

ONS

2.638,52%0,39

BİST100

10.068,61%1,83

a

AKK Spor Meclisi'nin ‘Spor Çalıştayı’ ile Ankara sporun başkenti olacak

Ankara Kent Konseyi (AKK) bünyesinde önceki dönem Spor Çalışma Grubu olarak faaliyet gösterdikten sonra oluşturulan Spor Meclisi ilk Genel Kurulunu, AKK toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

NİSA NUR BACAK-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Spor Meclisi’nin Genel Kurul Toplantısı’na Ankara’daki spor kulüpleri, üniversiteler, federasyonlar, sivil toplum kuruluşları ve spor camiasından çok sayıda temsilci katıldı.

Toplantının ana konusu, Başkent’in spor alanında daha güçlü bir yapıya kavuşması ve sporun her kesim tarafından erişilebilir hale gelmesi için yapılacak projelerdi.

AKK Spor Meclisi Yeni Dönem İçin Hazır

AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Meclis ile Çalışma Grupları Genel Koordinatörü Ömer Şan, toplantının açılış konuşmasını yaparak AKK’nın çalışmaları, yasal sorumlulukları ve sporun kentin sosyal dokusuna olan katkısını vurguladı. Şan, sporun yaygınlaştırılması ve erişilebilirliğinin artırılması gerektiğini belirterek, özellikle gençlerin spora teşvik edilmesi için mahalle bazlı spor tesislerinin sayısının artırılmasının önemine dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Genel Kurul’da verilen önerge ile Ömer Şan Divan Başkanlığı’na, Şule Çınar, Emrah Kaymak ve Osman Nuri Okumuş ise Divan Üyeliklerine seçildi.

Gündemin onaylanmasının ardından, Murat Kandazoğlu önceki dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kadir İspirli tarafından hazırlanan Meclis Çalışma Yönergesi’nin açıklamasının ardından yapılan oylama ile Yönerge kabul edildi.

Yeni Yönetim Seçildi

Spor Meclisi Başkanı ve yeni yönetim kurulu, yapılan oylama sonucunda belirlendi.

Murat Kandazoğlu Meclis Başkanı seçilirken, Prof. Dr. Lale Özgenel, Prof. Dr. Mehmet Özal, Cevdet Toptaş, Şule Çınar, Kadir İspirli, Sinan Çetin, Cemal Kaman, Dicle Ünyazıcı, Engin Bozkaya, Mustafa Kayacı, Ömer Şan, Soner Cengiz, Osman Nuri Okumuş ve Nihat Doker Yürütme Kurulu Üyeliği’ne seçildiler.

Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Murat Kandazoğlu, spor alanında iş birliği ve katılımı artırmaya yönelik projelerin öncelikli olacağını belirtti. Amatör spor kulüplerine destek verilmesi, engelli sporcuların spora katılımının teşvik edilmesi ve spor altyapısının geliştirilmesi konularında önemli adımlar atılacağını ve bu kapsamda bir Spor Çalıştayı düzenleneceğini vurguladı.

215 gönüllü ve bileşen temsilcisinden 85 kişinin katıldığı Genel Kurul Toplantısı, katılımcıların önerileri ve projelerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Başarı Dilekleri

Toplantının ardından, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Spor Meclisi Yürütme Kurulu ile bir araya gelerek yeni dönem için başarılar diledi.

Spor Meclisi’nin yeni dönem hedefleri arasında, Ankara’yı sporun merkezi haline getirecek çalışmalar yapmak ve Başkent’in ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine daha fazla ev sahipliği yapmasını sağlamak yer alıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aydın'da simit 12,5 lira oldu!

HIZLI YORUM YAP