34,1026$% -0.04

38,2018% 0.03

Süper Lig'de 6. haftanın VAR kayıtları yayınlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan maçların Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in altıncı haftasında yaşanan tartışmalı pozisyonları aydınlatmak için Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuya açıkladı. TFF, bu haftaki VAR görüntülerini Youtube ve Facebook platformlarında sesli ve görüntülü olarak yayınlayarak şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

Paylaşılan VAR kayıtlarında, haftanın öne çıkan iki karşılaşmasında verilen kritik kararlar dikkat çekiyor:

Beşiktaş ile Eyüpspor arasındaki mücadelede, 59. dakikada yaşanan olayda Eyüpsporlu Mame Thiam, Beşiktaş kalecisi Mert Günok’u çalımlamak isterken yere düştü. VAR incelemesi sonucunda hakem Zorbay Küçük, Thiam’ın Mert Günok tarafından düşürüldüğünü tespit ederek Eyüpspor lehine penaltı kararı verdi. Thiam’a verilen sarı kart da iptal edildi.

Aynı karşılaşmanın 89. dakikasında, Semih Kılıçsoy ile Tayfur Bingöl arasında yaşanan mücadelede hakem Zorbay Küçük, başlangıçta aut kararı vermişti. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar inceleyen Küçük, iki oyuncu arasında temas olduğunu belirleyerek penaltı noktasını gösterdi.

Gaziantep FK ile Trabzonspor arasındaki maçta ise 59. dakikada Trabzonspor’un attığı gol VAR incelemesine tabi tutuldu. Hakem Volkan Bayarslan, inceleme sonucunda Trabzonsporlu Malheiro’nun atak başlangıcında Sorescu’ya faul yaptığını belirleyerek golü iptal etti.

TFF, geçen sezonun ortasında aldığı bir karar ile Süper Lig’deki bazı maçların VAR kayıtlarını paylaşmaya başlamıştı. Bu uygulama, futbol camiasında şeffaflığı artırmak ve hakem kararlarının daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emine Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı'nın BM konuşması sonrası açıklama: "Vicdanlara dokunan bir çağrı"