DOLAR

34,2936$% 0.32

EURO

37,4979% -0.08

STERLİN

44,8441£% 0.01

GRAM ALTIN

2.925,01%1,25

ONS

2.658,56%1,10

BİST100

8.876,22%-0,98

a

"İnternette Çocuk Güvenliği Çalıştayı" AKK'de gerçekleşti!

ABB ve AKK iş birliğiyle, "İnternette Çocuk Güvenliği" konulu Çalıştay bugün saat 14.00'te AKK'de gerçekleşti. Çalıştayda internetin çocuklar üzerindeki risklerini ve çözüm yolları konuşuldu.

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) iş birliğiyle düzenlenen “İnternette Çocuk Güvenliği” konulu Çalıştay, AKK’de gerçekleştirildi.

ABB Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve diğer önemli isimler katılım gösterdi. Çalıştayın açılış konuşmasını ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar yaptı. Yorgancılar, çocukların güvenliğini sağlamak için uzmanlarla birlikte çözüm önerileri geliştireceklerini ve 2025 yılında uygulamaya geçireceklerini belirtti.

ABB Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, çocukları internet tehlikelerinden korumak için toplumsal bir duyarlılık gerektiğini vurguladı. Siber zorbalık, internet bağımlılığı ve kişisel verilerin ihlali gibi konuların önemine dikkat çeken Köylüoğlu, Mansur Yavaş önderliğinde açılan çocuk etkinlik merkezlerinde bu konuların ele alınacağını ve ebeveynlerin de bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Çalıştayın ilk oturumunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Prof. Dr. Fatma Elif Ergin, çocukların dijital risklere karşı korunması gerektiğini belirterek, siber zorbalık, internet bağımlılığı ve kişisel verilerin ihlali gibi konulara değindi. Ergin, özellikle çocukların sıklıkla kullandığı platformlar olan Roblox ve Discord’un kullanıcı verileriyle ilgili raporlama yapmadığına dikkat çekti.

TEPAV Merkez Direktörü Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, Türkiye’de dijital ortamda çocukları korumaya yönelik politika eksikliğine dikkat çekti ve çözüm önerileri sundu. Yılmaz, çocuk yoksulluğunun yüksek oranlarına dikkat çekerek, bu durumun çocukların dijital tehlikelere karşı daha savunmasız olmasına neden olduğunu belirtti.

AKK Yürütme Kurulu üyesi ve Rafadan Tayfa çizgi filminin yapım ve yönetmenliğini yapan İsmail Fidan, “Çocuğun yüksek yararı her türlü yayın felsefesinden önce gelir” diyerek, çocukların dijital ortamdaki güvenliğini sağlamak için doğru içeriklerin önemine vurgu yaptı. Fidan, dijital obeziteye dikkat çekerek, platformlarda doğru içeriklerin yer alması gerektiğini söyledi.

Çalıştayın raporu sosyal medyadan duyurulacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüştü

HIZLI YORUM YAP