DOLAR

34,3054$% 0.31

EURO

37,5445% -0.07

STERLİN

44,9573£% 0.06

GRAM ALTIN

2.925,56%1,27

ONS

2.657,00%1,05

BİST100

8.876,22%-0,98

a

Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vucic konuştu: Türkiye, Balkanlar’daki en güçlü ülke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad'da düzenlenen "Türkiye-Sırbistan İş Forumu"nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad’da düzenlenen “Türkiye-Sırbistan İş Forumu”nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendiğini vurguladı. Sırbistan’ın ekonomide kaydettiği ilerlemeye dikkat çeken Erdoğan, son iki yıldır artan ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını, hedeflerinin ise 5 milyar dolar olduğunu belirtti.

Türk şirketlerinin Sırbistan’da önemli yatırımları olduğunu belirten Erdoğan, 850’den fazla Türk sermayeli şirketin Sırbistan’da faaliyet gösterdiğini ve bu firmaların 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığını söyledi. Türkiye ile Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkilerin temelini ticaret oluşturduğunu belirten Erdoğan, iş dünyasına daha fazla katkı sağlamak amacıyla görüşmeler yaptıklarını ve savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini güçlendirmeyi planladıklarını ifade etti.

Erdoğan, iki ülke arasında imzalanan 11 yeni anlaşmanın ilişkilerin hukuki temellerini güçlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Sırbistan’dan Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye’yi Balkanlar’daki en büyük aktör olarak nitelendirdi ve Türkiye’nin bölgedeki gelişmelerde önemli bir rol oynadığını vurguladı. “Türkiye Balkanlar’daki en büyük aktörlerden biri, hatta en büyük aktör ve en güçlü ülke. Tüm süreçlerde Türkiye’den destek bekliyoruz,” dedi Vucic. Vucic, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da geliştirme arzularını dile getirerek Türkiye’ye teşekkür etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

"İnternette Çocuk Güvenliği Çalıştayı" AKK'de gerçekleşti!

HIZLI YORUM YAP