DOLAR

34,2050$% 0.05

EURO

37,2821% 0.18

STERLİN

44,5858£% -0.32

GRAM ALTIN

2.949,17%0,78

ONS

2.676,22%0,53

BİST100

8.840,61%-0,22

a

Samulaş'ta grev! İyi Parti'den Destek

Demiryol-İş Sendikası ile SAMULAŞ arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, işçilere destek verdi.

Ömer Faruk KOCABAŞ / SAMSUN-BHA

SAMULAŞ ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Demir-Yol İş Sendikası üyesi işçiler, sunulan teklifi kabul etmeyerek yeni görüşmeler talep etti. Görüşmeler sonuçsuz kaldığında işçiler grev kararı almayı değerlendiriyordu. Çoğu işçi, teklifin ve hakların yetersiz olduğunu savunarak aralarında bir anket düzenledi. 600’e yakın işçi katılan ankette büyük bir çoğunluk grevi desteklerken, küçük bir kesim ise masada uzlaşmaya devam edilmesini istedi. Yeni görüşmelerde de anlaşma sağlanamayınca, işçiler greve gitme kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı’ndan destek

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Politikalar Başkanı İmren Nilay Tüfekci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İtibarlarına, yandaşlarına ve sosyal medyadaki göz boyama sanatlarına uygulayamadıkları tasarruf politikasını yine emekçiye uyguluyorlar. SAMULAŞ işçileri, şehrimizin toplu taşıma sisteminin önemli bir parçasıdır. Anlaşma yoluna gitmekte ısrar etmeleri ve işçileri ciddiye almamaları, iş bilmezlik ve öngörüsüzlük gösterdiklerinin kanıtıdır. SAMULAŞ işçilerinin greve gitme kararı almaya zorlandıklarını düşünüyoruz” dedi.

İşçinin hakkını vermezseniz otobüsler otoparkta kalacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin son günlerde açıkladığı yeni otobüs alımları hakkında da konuşan Tüfekci, “Sosyal medyada boy boy reklamını yaptığınız, yeni aldığınız otobüsleri otoparka çekip DEV TAKVİYE diye şov yapıyorsunuz. Şayet işçilerin hakkını vermemeye devam ederseniz, yeni aldığınız otobüsler çektiğiniz otoparkta kalmaya devam edecekler” diye konuştu.

“İşçi emekçi kardeşlerimizin yanındayız”

Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, işçilerin bu mücadelesinde onların yanında olduklarını vurgulayarak, “Samsun insanı devletine bağlıdır ancak hakkını da kimsenin koltuğuna yedirmez. Bunu sizden önceki ama yine SİZDEN olan “büyükleriniz” iyi bilir. Şehrimizin ulaşım yükünü sırtlayan, layığıyla işini yapan Samulaş işçilerinin onurlu mücadelelerinde parti teşkilatlarımızla beraber sonuna kadar yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN Trabzon Hava alanında Trabzon Spor'un Borda-Mavi formasıyla karşılandı

HIZLI YORUM YAP