Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde önemli uluslararası konuları ele aldı.

ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede, küresel gündemin önemli konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmede Lübnan ve Ukrayna’daki güncel gelişmeler masaya yatırıldı.

Lübnan’ın siyasi ve güvenlik durumu ile Ukrayna’daki çatışmaların gidişatı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Kıbrıs ile ilgili son gelişmeler de değerlendirildi. Görüşmede iki lider, bölgedeki istikrarı sağlama konusunda iş birliği yapılması gereken hususlar üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmenin uluslararası iş birliği ve diplomasi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Bakan Fidan, görüşmede Türkiye’nin bölgesel ve küresel konulardaki rolüne dikkat çekti.

Kilis'e iki havan mermisi düştü: TSK'dan tank ve toplarla yanıt geldi