34,1980$% 0.22

Kerim Engizek'ten Büyük Zafer: Şampiyonluğu Kanserle Mücadele Eden Muhammed'e Adadı

ALMANYA / BHA

Düsseldorf’ta yaşayan kafes dövüşçüsü Kerim Engizek, Çek rakibini yenerek orta siklette dünya şampiyonluğuna ulaştı. Bu zaferini kanserle mücadele eden genç Muhammed’e adayan Engizek, duygusal bir an yaşattı.

Karma Dövüş Sanatları’nda (MA) önce Almanya, sonra Avrupa şampiyonu olan Engizek, OKTAGON Dünya Şampiyonası’nda orta siklette Çek rakibi Patrik Kincl’i yendi. Maç, Almanya’nın Frankfurt kentindeki Deutsche Bank Park stadyumunda gerçekleşti. 33 yaşındaki Engizek, rakibine şans tanımadı ve üç raunt sonunda zaferini ilan etti.

Engizek, ilk iki rauntta puanla önde kaldı ve üçüncü raundda rakibini yere düşürmeyi başardı. Dördüncü raundun başında Kincl daha aktif bir tutum sergiledi ancak Engizek başarılı bir savunma yaptı. Son raundu da puanla kazanan Engizek, 60 bine yakın izleyicinin alkışları arasında dünya şampiyonluğu unvanını aldı.

Düsseldorf’ta yaşayan kafes dövüşçüsü Kerim Engizek, Çek rakibini yenerek orta siklette bir şampiyonluğa daha imza attı. Kerim Engizek, kazandığı zaferini kanserle mücadele eden genç Muhammed’e adadı. MA kısa adıyla tanınan Karma Dövüş Sanatları’nda önce Almanya sonra Avrupa… pic.twitter.com/veugfYhClj

— Birlik Haber Ajansı-BHA (@bhanettr) October 17, 2024

ZAferini adadı; DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Engizek, Octagon’da gösterdiği etkileyici performansla sadece şampiyonluk unvanını kazanmadı, aynı zamanda zaferini anlamlı bir şekilde adayarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Kardeşiyle birlikte çocuk yuvasında büyüyen Engizek, arenaya girişinde 16 büyük Türk devletini temsil eden 16 asker tarafından eşlik edildi. Bu gösteri, Engizek’in kültürel köklerine olan bağlılığını vurguladı. Engizek, gösterinin ardından günümüz Türkiye’sinin temsilcisi olarak Octagon’a girerek köklerine olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.

Rakibini domine eden Engizek, zafer konuşmasında kanserle mücadele eden genç Muhammed’e seslendi. Engizek, “Bu zaferimi her gün çok daha zorlu bir mücadele veren küçük dostum Muhammed’e adıyorum. Onun gücü ve cesareti hepimize ilham veriyor. Muhammed, bu zafer senin için. Güçlü kal, asıl savaşçı sensin!” sözleriyle duygularını ifade etti.

Engizek, konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene!” sözleriyle bitirerek, izleyicilere coşkulu bir mesaj verdi ve Türk kimliğine olan gururunu vurguladı.

Bu duygusal jestiyle Engizek, başarısının sadece spor alanında değil, aynı zamanda insanlara umut ve destek sunma konusunda da büyük olduğunu gösterdi.

Kerim Engizek Hakkında:

Kerim Engizek, zorlu bir çocukluk dönemi geçirip çocuk yuvasında büyümesine rağmen zirveye ulaşan bir Octagon dövüşçüsüdür. Sadece ringdeki teknik becerileriyle değil, aynı zamanda insani yönü ve başkalarına cesaret verme konusundaki kararlılığıyla da tanınmaktadır.

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısı: BM'ye ait okul hedef alındı, çoğu çocuk 10 kişi hayatını kaybetti