DOLAR

34,2540$% 0.39

EURO

37,2001% 0.37

STERLİN

44,7352£% 0.72

GRAM ALTIN

2.988,24%1,16

ONS

2.711,47%0,70

BİST100

8.942,90%-0,66

a

Muğla'da yangın: 11 kişi tahliye edildi

Muğla'da Dalaman, Ortaca ve Menteşe ilçelerinde çıkan orman yangınları, bölgedeki yaşamı tehdit ediyor. rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerle mücadele için çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. yangınlar nedeniyle bazı vatandaşlar tahliye edilirken, Muğla Valisi, yangınların kontrol altına alınmaya çalışıldığını açıkladı.

ANKARA-BHA

Muğla’da yaşanan orman yangınları, Dalaman, Ortaca ve Menteşe ilçelerinde büyük hasara yol açtı. Dalaman’ın Taşbaşı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenden dolayı başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak büyük bir tehdit oluşturdu.

Yangınla mücadele etmek için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çabalar sarf ediyor. Yangın sırasında bir ev ve ahır tamamen yanarak kül oldu. Alevlerin ulaşım yollarını tehdit ettiği bildiriliyor.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, traktör ve su tankeri bulunan vatandaşlardan yangına müdahale etmeleri için destek istedi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da devam ettiğini belirtti. “Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. En büyük yangın Dalaman’da. Tüm ekiplerimiz burada,” dedi Vali Akbıyık. Akbıyık, şu ana kadar iki haneden 11 vatandaşın tahliye edildiğini ve can güvenliği açısından şu an için bir sıkıntı olmadığını belirtti. Taşbaşı Mahallesi’ndeki diğer hanelerin de tahliye edilme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yangın bölgesine 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 orman personeli sevk etti.

Ortaca ilçesindeki yangın, ekiplerin karadan müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Okçular Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Menteşe ilçesinde ise Turnalı Mahallesi’nde bir yangın çıktı. Yangına da Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayılmasının önüne geçmek için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vergi kaçağı ile mücadelede çapraz denetim şart

HIZLI YORUM YAP