DOLAR

34,2513$% -0.1

EURO

37,0714% 0.21

STERLİN

44,4804£% 0.38

GRAM ALTIN

3.014,27%0,74

ONS

2.740,58%0,94

BİST100

8.899,18%2,12

AK Partili Şamil Tayyar: Erdoğan Bahçeli'nin Öcalan çağrısından habersizdi

AK Partili Şamil Tayyar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısında Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceden bilinmediğini açıkladı. Tayyar, TGRT'de yayınlanan Medya Kritik programında, Erdoğan'ın Bahçeli'nin çağrısından televizyon yayınından sonra haberdar olduğunu belirtti.

ANKARA-BHA

Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili olarak herhangi bir bilgi sahibi olmadığını ve aralarında önceden bir istişare veya görüşme yapılmadığını belirtti. Tayyar ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli’nin açıklamalarına karşı dikkatli bir tutum sergilediğini ve açık bir destek sözcüğü kullanmadığını vurguladı.

Tayyar, Bahçeli’nin Öcalan’ın TBMM’de konuşmasına ilişkin önerisini ele alarak, bu marjinal teklif için Erdoğan’dan herhangi bir sempati sinyali almadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Bahçeli’nin açıklamalarından sonra yaptığı konuşmada, “Cumhur İttifakı’nın sunduğu tarihi fırsatı kişisel çıkarlar uğruna harcamama umudunu taşıyoruz” dedi.

Öte yandan, 43 ay sonra Abdullah Öcalan, yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile görüştü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Saadet ve Gelecek Partisinden TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısına Tepki

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.