DOLAR

34,1336$% -0.02

EURO

38,1299% 0.53

STERLİN

45,7638£% 0.39

GRAM ALTIN

2.910,86%0,89

ONS

2.651,29%0,87

BİST100

10.029,73%1,44

a

ABD Başkanı Joe Biden BM Genel Kurulu'ndan son kez seslendi: "Gazze’deki masum siviller cehennemi yaşıyor"

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı son konuşmada Gazze’deki insani krizi gündeme getirerek, masum sivillerin savaşın yıkıcı etkileri altında kaldığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’deki vahim insani krizi ele aldı. Savaşın masum sivillere ağır bedeller ödettirdiğini vurgulayan Biden, “Gazze’deki masum insanlar gerçek bir cehennem yaşıyor. Binlerce insan, sağlık görevlileri de dahil olmak üzere hayatını kaybetti.” dedi. Biden, çatışmaların bir an önce sona ermesi çağrısında bulundu.

Biden, Gazze’de ateşkesin artık şart olduğunu belirterek diplomatik çözümün hala mümkün olduğunu dile getirdi. “Barış, uzun vadeli çözüm için tek yol. Bu hedefe ulaşmak için çabalarımızı sürdüreceğiz.” diyen Biden, dünyanın bir kez daha kritik bir dönüm noktasında olduğunu ve bugün alınacak kararların geleceği şekillendireceğini vurguladı.

Biden, Filistin’in bağımsız bir devlete sahip olmasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Topyekün savaş hiç kimsenin çıkarına değil.” ifadesini kullandı. Biden, İran’ın nükleer silahlara sahip olmaması gerektiğini açıkça belirtti ve Ukrayna’ya desteğinin devam edeceğini bildirdi. Ayrıca, yeniden aday olma kararını ülkesinin çıkarlarına en uygun tercih olarak savundu.

Biden, 7 Ekim saldırıları nedeniyle Hamas’ı sert bir şekilde eleştirdi ve Hizbullah’ın İsrail’e füze saldırıları düzenlediğini aktararak İsrail’e destek verdi. Biden, BM Güvenlik Konseyi’nin yeniden barış yapma misyonuna geri dönmesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki: "Suçluluk psikolojisinin bir yansıması"

HIZLI YORUM YAP