DOLAR

34,1326$% -0.02

EURO

38,1045% 0.49

STERLİN

45,7218£% 0.32

GRAM ALTIN

2.901,38%0,57

ONS

2.646,04%0,67

BİST100

10.034,82%1,49

a

Ankara Ticaret Odası'nda sektörel toplantı

Ankara Ticaret Odası (ATO) 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin düzenlediği istişare toplantısına ATO Başkanı Gürsel Baran ve sektör temsilcileri katıldı.

ANKARA-BHA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, doğal taş, mermer ve hazır beton sektörünün inşaat, döşeme, kaplama, heykelcilik, porselen ve cam sanayi, optik sanayi ve süs eşyası gibi geniş bir yelpazede kullanılan ürünler ürettiğini vurguladı. Sektörün hem iç talebe hem de ihracata yönelik üretim gerçekleştirdiğini belirten Baran, sektördeki gelişmeleri ATO’nun 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi aracılığıyla yakından takip ettiklerini ifade etti. Baran, sektörün maliyet artışları, enflasyon muhasebesi, maden işletme ruhsatları, nitelikli iş gücü ve usta öğretici eksikliği gibi konularla mücadele ettiğini söyledi. Ülke genelinde birçok sektörde olduğu gibi doğal taş, mermer ve hazır beton sektöründe de eleman sıkıntısı yaşandığını kaydeden Baran, sektöre nitelikli iş gücü kazandırılmasının önemini vurguladı. “Nitelikli iş gücü katma değer sağlayarak sektöre ivme kazandırır” dedi.

SEKTÖRÜMÜZÜN SORUNLARINI GÜNDEMDE TUTUYORUZ

ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü, sektörün sorunlarının görünürlük kazanması için toplantılar düzenlediklerini belirtti. “Sektör olarak yaşadığımız sorunları bir rapor haline getirerek yetkili mercilere ileteceğiz. İş dünyası olarak bize düşen, sorunlarımızı ülke gündeminden düşürmeyerek diri tutmaktır” dedi. Güçlü, sektörün nitelikli iş gücü sorununa da dikkat çekti.

Sektör temsilcilerinin görüş ve taleplerini dile getirdiği istişare toplantısına, ATO 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Murtaza Tosun, Komite Üyeleri Serkan Fındık, Erol Yıldırımoğlu, Ankara İl Milli Eğitim Uzmanı Orhan Yılmaz, Türkiye Hazır Betoncular Birliği Genel Başkanı Yavuz Işıl, Maden Sanayii İşverenleri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Selim Özdemir, Ankara Mermerciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necati Tetik, Ankara Taşçı Mezarcı Ustaları ve Sanatkârları Odası Başkanı Hakan Sarıkaya, Teknik Eğitim Vakfı’ndan Mustafa Köroğlu, Gölbaşı Andezit Taş İşletmeleri Birliği Derneği Eski Başkanları Bayram Dursun ve Hüseyin Kaymak, Yeminli Mali Müşavir Nazmi Karyağdı ve sektör temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kartal Belediyesi’nin Velilere Yönelik Düzenlediği Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor

HIZLI YORUM YAP