DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

a

BASIN ÖNE EĞİLDİ

Yerel gazetecilik yapan arkadaşlarımız bilirler, 2000 ‘ li yılların başına kadar Basın, Demek çok sükseli meslekti. Sonrasında çıkan 2004 kanunları ile Basının elinden bir çok Yetki alındı 2008 yılında çıkan kanunlar Basına bir darbe daha vurmayı başardı Ardından 2014, 2022 derken Basını öne eğen kanunlar üst üste geldi.


Ulusal basın için de durum yerelden farklı değildi, bir şekilde ayakta durmaya çalışan, onlarca kurum kapandı. internet yayımcılığına başladı. bu yetmedi internet yayımcılığı çıkan kanunla bir darbe daha yiyen basının Başını öne eymeyi başardılar.
Gelelim yerele “YEREL BASIN” halkın içinden halkın sorunlarını bilen çözüm arayan, çevresine olduğu gibi kendisine bile faydası olmayan bir yapıya çevirdiler…
Ben kendi Adıma konuşmak istiyorum kimse için karar vermek benim haddim değil, 2008 de başladığım meslek hayatımda Yine Avrupa Birliği Gazetesinde Yoklukla varlık arasında bir çizgide bu mesleğe başladım. Çok emek verdim çok çalıştım gece gündüz demeden halkın haber alma özgürlüğü için deyim yerindeyse dişimi tırnağıma taktım.
Geçmişime baktığıma Yarı aç yarı tok bu milletin hakkını savunmak adına başıma gelmeyen kalmadı. Bizim işimiz siyasetle, Gazetecilik iç içe olan bir meslektir, bende tam olarak bunu yaptığım halkın tarafından haklının tarafından yöne tarafsız olduğumuz için hiç bir zaman kalemini satmayan   omurgalı onurlu yaşamak için dik duran bir gazeteci oldum her zaman , yaşadığım zorluklara hep biyat ettim bu da geçecek diyerek kendimi avuttum halk için kimse ile pazarlığa oturmadım, kimsenin kuklası olmadım, kazandığım üç kuruşu haklının hakkını savunmak adına harcadım….
Yaptığımız bir haber dolayı Bir Belediye Başkanı ile ilgili yaşadığımız bir olayada değinmeden geçmek olmaz, Bir Belediye Başknının o dönemin 91 Trilyonluk bu günkü para ile, yolsuzluğunu yazdım…
Senmisin yazan Anam bana bir psikolojik baskı aklınız durur, artık kaçış yok her hafta mutlaka soruşturma adı altında Savcılıktasın, gelsin dilekçeler gitsin savunmalar mahkemeler…

“Hakimin iki dudağı arasındasın Kelepçe an meselesi, şansın yok adamlar da haklı arı kovanına çomak sokmuşum nerden bilim sülalece yediklerini !!!

Tam 5 yılımı yediler hemde öyle böyle geçen 5 yıldan bahsetmiyorum her gün bu gün ne olacak endişesiyle geçen 5 yıl, adamlar tezgahı kurmuşlar hemde akıllara durgunluk verecek boyutta, Hakim ve Belediye Başkanının avukatı baba oğul yasal olarak mümkün değil dediğinizi duyar gibi oldum ama oldu, ben yaşadım onun için olmaz diye birşeyin olmadığına inanmıyorum…
BAŞKAN HAKKIM SANA HELEL DEĞİL BİLESİN
O çok saygı değer Belediye Başkanı hakkım sana helal değil Yıllarımı yediğin yetmemiş gibi emeğimi yedin 2 adet internet sitemi kapattın yasalarda internet sitesi değil haberin kaldırmak varken sen benim belimi kırmak için internet sitelerimi kapattırdın, çünkü biliyordun benim bir daha internet sitesi kuracak param olmadığını o yüzden beni yıldırma politikası uyguladın!!!

5 yılımı yedin emeğimi yedin hakkım sana zere helal değildir, Din islam hak adelet diye bahsettiğin üst katlardan hiç sokağa inmeden yönettiğin o belediyede sana yar olmadı.

Ama bir gün senden hakkımı alacam bu dünyadan umut yok belki ama öteki dünyada mutlaka hakkımı alacam benim için zamanın bir önemi yok, geldi geçti belki ama sende bana çok şey öğrettin bir FİREUN”UN karşısında Nasıl Musa olunur onu öğrendim senden…

Şimdi, geldiğimiz noktada ” bundan çok farklı değil, hala dik durmaya işimi onurumla yapmaya çalışsamda zaman zaman zorlandığım bir gerçek çünkü maliyetler artıkça, bu işi yapmak yerine Asgari ücretle çalışan bir çalışan olmayı tercih ederim, çünkü bu işin artık yapılacak bir atrafı kalmadı, BASIN RESMEN ÖNE EĞİLDİ. benim bu mesleğe başladığım da sadece Gaziosmanpaşa ” da, 20 tane gazete işletmesi vardı. şimdi kimse yok internet haberciliği yapan bir arkadımız, ve zorluklarla gazete çıkarmaya çalışan Bir abimiz ve  Avrupa Birliği Gazetesi olarak, bizlerden başka kimse kalmadı. Bir basın toplantısı yapmak isteyen siyasiler Diğer ilçelerden İthal gazeteci getiriyorlar, zamanında destek verip kendi evlatlarına üvey evlat muamelesi yapmasalardı buna gerek kalmazdı ama, Gaziosmanpaşa’ da hiç birşey görüldüğü gibi olmuyor. Burada yalaka takımı olursan, bir yere kadar kazarnırsın yoksa bitmeye mahkumsun, emekğine yaptığın işin kalitesine bakmazlar, dün gazete kuranları bu gün gazeteci diye muhataba alırlar, ama sen yıllarını versende görmezler, çünkü seni kendi kalıplarına sığdıramayacaklarını bilirler….

TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ BAŞKANLAR

BANA MUSA OLMAYI ÖĞRETTİĞİNİZ İÇİN

Her Firavunun Bir Musa’sı Çıkar:

Anlamı : İnsana, zalimce davranan birinden kurtaracak bir kimse her zaman bulunur

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BU BİR SOYKIRIM!

HIZLI YORUM YAP