DOLAR

34,1134$% 0

EURO

38,1744% -0.02

STERLİN

45,8120£% 0.03

GRAM ALTIN

2.915,45%0,06

ONS

2.656,89%0,02

BİST100

10.029,73%1,44

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi: KKTC talebinde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York’ta düzenlenen 79. Genel Kurul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Erdoğan görüşmede İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü soykırımın insanlık için büyük bir utanç kaynağı olduğunu vurguladı. Uluslararası toplumu, İsrail’in vahşetlerine son vermesi için birlikte hareket etmeye çağıran Erdoğan, bu konuda gereken adımların atılmasını istedi.

Erdoğan, İsrail’in soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmasıyla ilgili davayı yakından takip ettiklerini ve Türkiye’nin bu davaya müdahil olacağını belirtti. Gazze’de kışın yaklaşmasıyla birlikte yaşam koşullarının kötüleştiğini ve hastalıkların arttığını ifade eden Erdoğan, bu sebeple Gazze’ye acil insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Erdoğan görüşmede Kıbrıs meselesine de değinerek, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü haklarının tanınması gerektiğini vurguladı. Federasyon modeli dışındaki çözüm önerilerinin, tarafların katılımıyla BM himayesinde bir toplantıda değerlendirilmesi gerektiğini savunan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasının, adada gerçekçi bir çözüme ulaşmanın anahtarı olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Guterres ile bir araya geldi ve “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili çalışmalarını aktardı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Süper Lig'de 6. haftanın VAR kayıtları yayınlandı

HIZLI YORUM YAP