DOLAR

33,9970$% 0.29

EURO

37,8820% 0.7

STERLİN

44,9564£% 0.87

GRAM ALTIN

2.821,93%0,45

ONS

2.582,42%0,18

BİST100

%

a

Dilan ve Engin Polat davasında tutuklu sanıklar tahliye edildi

Dilan ve Engin Polat çiftinin, 3 ayrı suçtan dolayı 40 yıla kadar arasında hapis cezasıyla yargılandığı davada, toplam 28 sanık bulunuyor. Davanın sonuçlanması sürecinde, tutuklu olan 4 sanık serbest bırakıldı.

ANKARA-BHA

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün, tahliye edildi. Duruşmaya diğer tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla katılırken, Dilan Polat ile diğer tutuksuz sanıklar ve avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, davanın ara kararını açıklayarak, tutuklu sanıkların geçirdikleri süre ve mevcut deliller göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı uygulandı.

Bazı sanıkların emekli maaşlarına getirilen kısıtlama kaldırılırken, mal varlığına tedbir konulan sanıklar hakkında tedbir kararının devamına hükmedildi. Ayrıca, 19 tutuksuz sanık hakkındaki “belirlenen yerlere başvuru” şeklindeki adli kontrol tedbiri de kaldırıldı. Sanıklar hakkında “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan soruşturma olup olmadığını belirlemek amacıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

Duruşma 19 Aralık’a ertelendi. Tahliye kararının açıklanmasının ardından salonda alkışlar yükseldi.

Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Horoz, müvekkillerinin bazıları yaklaşık 10 aydır tutuklu olduğunu ve Dilan Polat’ın ise yaklaşık 15 gün önce tahliye edildiğini belirtti. Dosyada sanıkların suçlamalarına dair somut bir delil bulunmadığını ve tüm delillerin çürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, MASAK raporunda sanıklara yönelik örgütsel bir faaliyet veya yasa dışı bahse dair bir tespitin olmadığını vurguladı.

1 Kasım 2023’te İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat, eşi Engin Polat ve 24 şüpheli gözaltına alınmış, 16 kişi tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı. İddianamede, yasa dışı yollardan elde edilen paraların sisteme sokulmadan transfer edildiği, sahte faturaların düzenlendiği ve gizli kayıtların tutulduğu iddia ediliyor. Dilan ve Engin Polat hakkında 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MSB açıkladı; 4 günde 27 terörist etkisiz hale getirildi

HIZLI YORUM YAP