DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Erdoğan: İsrail terör örgütü gibi saldırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi konuşma yaptı. Erdoğan, "İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Özellikle bu dijital saldırıları şu anda devreye almış olması bunun çok açık net ifadesidir." dedi.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda yapılacak Genel Görüşmelere katılmak üzere New York’a gitmeden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD’de yoğun bir program dahilinde toplantılar ve görüşmeler yapacağını söyledi. “Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacağım. Bu platformda, bölgemiz ve tüm insanlığın gündemindeki konulara ilişkin görüşlerimizi paylaşacağız. Özellikle Gazze’deki soykırım ve İsrail’in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlar üzerine duracağız” dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“İsrail hükümeti, Gazze’deki 2 milyondan fazla insanı Nazi imha kamplarına benzeyen bir durumda ya bombalarla ya da açlıkla öldürüyor. Neredeyse bir yıldır süren bu zulmü sona erdirmek, kalıcı bir ateşkes sağlamak ve insani yardımların engellenmeden ulaşmasını sağlamak için hepimize, tüm dünyaya, özellikle Birleşmiş Milletler’e önemli görevler düşüyor. Bu konuyu ziyaret sırasında bir kez daha muhataplarımıza hatırlatacağız.”

“İsrail’in hedefinin sadece Gazze olmadığını en başından beri söylemiştim. Son günlerde Lübnan’a yönelik saldırılar, İsrail yönetiminin savaşın bölgeye yayılma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı. Netanyahu ve ekibi, radikal Siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona ve tahrike başvuruyor. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik artan saldırılar ve taciz de aynı kirli senaryonun bir parçasıdır.”

“Türkiye olarak, bu konudaki hassasiyetimizi daha önce defalarca ifade ettik. Bugün de aynı duruştayız. Bölgemizin büyük bir felakete sürüklenmemesi için İsrail üzerindeki baskıların artırılması gerekiyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında ölü sayısı 31'e yükseldi

HIZLI YORUM YAP