DOLAR

33,9970$% 0.29

EURO

37,8820% 0.7

STERLİN

44,9564£% 0.87

GRAM ALTIN

2.821,93%0,45

ONS

2.582,42%0,18

BİST100

%

a

Eski AK Parti Milletvekilinden Engin Polat tahliyesine tepki: Yargıya güven sarsıldı

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Dilan Polat’ın ardından eşi Engin Polat’ın tahliye edilmesine sert tepki gösterdi.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Dilan Polat’ın ardından eşi Engin Polat’ın tahliye edilmesine sosyal medya hesabından sert bir dille tepki gösterdi. Tayyar, bu kararın toplumda büyük bir rahatsızlık yarattığını ve yargıya olan güveni bir kez daha sarsacağını belirtti.

“TOPLUM VİCDANI RAHATSIZ”

Tayyar, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Engin Polat’ın 9 ay sonra tahliyesinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, kamuoyunda büyük bir paradoksa yol açtığını savundu. “40 yılı aşkın hapis cezası gerektiren suçlamalarla yargılanan birinin serbest bırakılması, toplum vicdanını derinden yaralamıştır.” diyen Tayyar, kararın gerekçelerinin şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurguladı.

Tayyar, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Eğer iddialar tamamen yalan ise, Polat çiftinden kamuoyuna çıkıp özür dilemesini bekliyoruz. Ancak iddialar doğruysa, karar sürecinde yer alan herkesin, mübaşirden savcıya ve hakime kadar, mal varlıkları ve para trafiği detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. Eğer yolsuzluk tespit edilirse, bunun cezalandırılması ve kamuoyu önünde ibret verici bir şekilde ortaya konulması gerekmektedir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Umut Ünlü yüzmede ilk olimpiyat altınını getirdi: Paris'te madalyaya doymuyoruz!

HIZLI YORUM YAP