40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Dünyanın farklı ülkelerindeki kurumlarıyla istihbarat teşkilatı gibi örgütlenen FETÖ/PDY’nin, aralarında Hizbullah arşivinin de bulunduğu arşivinin büyük kısmını Arnavutluk’a taşıdığı belirtiliyor.
Yaklaşık 170 ülkede farklı alanlarda faaliyet gösteren kurumlar üzerinden örgütlenen FETÖ/PDY’nin, arşivini birçok ülkeye yaydığı, İstanbul’da bulunan örgütün en önemli arşivinin ise 17 Aralık operasyonun ardından başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelere taşıdığı belirtiliyor.
Devlet kurumlarında kayıp olduğu belirtilen ve daha sonra FETÖ/PDY tarafından kaçırıldığı ortaya çıkan Hizbullah ve Cem Uzan arşivinin yanı sıra devletten çalınan istihbarat bilgilerinin önemli bir kısmının ise 2012 yılında Arnavutluk’a götürüldüğü ve arşivin buradaki FETÖ/PDY’e ait eğitim kurumlarından (Gülistan Eğitim Kurumlarına bağlı Turgut Özal Lisesi’nde) birinde tutulduğu sanılıyor.
FETÖ’nün en önemli üslerinden biri Arnavutluk
Özellikle ABD’nin hegemonyası altında olan Asya ve Balkan ülkelerinde başta eğitim kurumları olmak üzere farklı alanlardaki ticari kuruluşlar üzerinden örgütlenen FETÖ/PDY’nin, önemli bir üs olarak Arnavutluk’u kullandığı belirtilirken, başta Türkiye olmak üzere yaklaşık 170 farklı ülkedeki teşkilatlarının topladığı istihbari bilgileri burada depoladığı iddia ediliyor.
Kaçırılan Hizbullah arşivinin büyük kısmı resmi kayıtlara geçmedi
FETÖ/PDY’nin elinde olan Hizbullah Cemaati arşivinin büyük kısmının kamuoyuna açıklanmadığı gibi resmi kayıtlara da geçmediği öğrenildi. 10 yılı aşkın bir süre Diyarbakır’da süren Hizbullah Ana Davasında en önemli delil olarak kabul edilen Hizbullah arşivi, sanık avukatları tarafından defalarca talep edilmesine rağmen getirilemedi.
Dava dosyasına konulamayan Hizbullah arşivi üzerinden binlerce kişiye hapis cezaları verilirken, FETÖ/PDY tarafından kaçırıldığı için açıklanamayan arşiv üzerinden Hizbullah sanıkları hakkında algı operasyonları yapıldı. Dava avukatları ise devletin resmi kurumlarından bile saklanan Hizbullah arşivinin hangi ülkelere veya istihbarat servislerine ne karşılığında servis edildiğinin sorgulanması gerektiğini belirttiler.
Hizbullah arşivi
17 Ocak 2000’de Beykoz’da düzenlenen baskında ele geçirilen arşivde Hizbullah’a ait bilgilerin yanı sıra başta Kürt coğrafyası olmak üzere farklı bölgelerle ilgili önemli bilgilerin olduğu belirtilmişti. Açılan binlerce davada delil olarak kabul edilen arşiv, Hizbullah Ana Davası başta olmak üzere hiçbir dava dosyasına girmediği gibi adli emanete de kaldırılmadı.
Avukatların hemen hemen her duruşmada dava dosyasına eklenmesini istediği arşiv için yargılamanın yapıldığı mahkeme defalarca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazdı fakat Hizbullah arşivi bir türlü mahkemeye gönderilmedi. Hizbullah arşiviyle ilgili 13 yıl sonra harekete geçen savcılık, yargıdan delil sakladıkları gerekçesiyle dönemin emniyet yetkilileri hakkında inceleme başlatmıştı. Tabi FETÖ’nün emniyet teşkilatı ve yargıda örgütlenmiş olması da bu incelemeleri akim bırakmıştı.
Hizbullah’a ait bilgi ve mesajların yayımlandığı Hüseynisevda adlı sitenin yanı sıra “Hizbullah Ana Davası Savunmalar” adlı kitapta da söz konusu arşivde hangi bilgilerin olduğuna dair önemli ipuçları veriliyor.
FETÖ/PDY tarafından kaçırıldığı ortaya çıkan arşivin çok önemli bir bölümünde, özellikle 90’lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu’da devlet adına faaliyet gösteren karanlık çeteler ve bunların kirli ilişkileri yer alıyor. Bu kişilerin bölgede çıkarmak istediği çatışmalar ve oluşturmak istediği kaos ortamının da yer aldığı arşivde bu kirli ilişkileri yürüten FETÖ/PDY elemanlarına ait bilgilerin de bulunduğu sanılıyor. Bununla beraber FETÖ elemanlarının Türkiye ve bölgedeki kirli ilişkilerin yanı sıra başta CIA ve MOSAD olmak üzere yabancı istihbarat kuruluşlarıyla ilgili bilgilerinin de bulunduğu belirtiliyor.
Konun uzmanları ve dava avukatları, söz konusu arşivin açıklanması halinde bölgenin karanlık yılları olarak bilinen 90’lı yıllarda yaşanan birçok cinayet ve kirli ilişkiler ağının aydınlatılabileceğini ifade ediyor.

FETÖ, Büyük Ortadoğu Projesi’nin hareketidir

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

GENEL
Metin Dabak’ın Doğum Günü Kutlaması: Gaziosmanpaşa’nın Sevilen Toplum Önderi 18. Yaşına Girdi!
Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
MEB Onur Belgesi Nasıl Alınır? 2026 Şartları, Kimlere Verilir ve e-Okul’da Görünür Mü?

2026 Karne Günü: Okullar Yarım Gün Mü Olacak? MEB Son Dakika Açıklamaları ve Karne Dağıtım Saatleri

Taşyapı Etiler Otel Projesi Tartışması Alevlendi: İtirazlara Rağmen Polis Eşliğinde Karot Alındı!

Mağdurlar Katılımevim Önünde Eylem Yaptı: “Güvendik, Mağdur Olduk!” Sloganları Yükseldi!

İBB Soruşturmasında Yeni Gelişme: Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in İletişim Kayıtları İstendi!

Organ Nakli Bekleniyor! Geniş Aile’nin Cevahir’i Ufuk Özkan’dan Üzen Haber: Durum Çok Ciddi

En Düşük Emekli Maaşı 20 Bin TL Oldu: Komisyonda Kabul Edildi, Yüzde 18,47 Zam!

Tutuklu Borsacı İtirafçı Oldu: Hasan Meşe Etkin Pişmanlık İçin Konuştu, Patronlar Tedirgin!

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur’dan Cesur Açıklamalar: “Kapımız Herkese Açık!”

Arap Deresi Geçit Vermiyor: Vatandaş İsyanda, Yol Ölümle Burun Buruna

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Tartışması: Şeffaflık ve Katılım Soruları Gündemde!

Mardin’de 25 Yıl Evli Çiftlere Umre Hediyesi: Asil ve Yedek Liste Tamamı Burada!

En düşük emekli maaşı 20 bin lira

İstanbul TOKİ Sosyal Konutları: Hangi ilçeye yapılacak? Resmi Gazete’de açıklandı

Final Okulları Onur Belgesi Töreninde Yüksel Çelik, Başarılı Öğrencileri Tebrik Etti

İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur’dan Kıymet Taylan’a Özel Ziyaret: 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü Kutlaması

CHP’Yİ VE ÜYELERİNİ DÜRÜST OLMAMAK VE YALANCILIKLA ŞUÇLAYAN SAYIN ZEKERİYA ÇIĞIR BEY HAKKINDAKİ İDDİALAR VAHİM

EMEKLİLERE YAPILAN HAKSIZLIK.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’dan Miraç Kandili Mesajı

Kırklar Sultan Türbesi ve Mescidi: İstanbul’un Gizemli Manevi Mekânı

Son Dakika: İzmir İHD Eş Başkanı Avukat Ali Aydın Saldırı Sonucu Öldürüldü – Çiğli’de Sabah Yürüyüşünde Vahşi Cinayet!

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonu: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu Gözaltına Alındı, Yurtdışı Çıkış Yasağıyla Serbest Bırakıldı!

Türk Tekstil Devi Famateks Konkordato İlan Etti: 25 Yıllık İhracat Şirketi Ekonomik Sıkıntılara Yenildi!

Aziz Yıldırım’dan Özlem Gürses’e Sert Tepki: “20 Yıldır Bebek Otel’de Bulunmadım, Fotoğrafımın Kullanımı Yersiz ve Yanlış!”
