DOLAR

34,2950$% 0.1

EURO

37,0043% 0

STERLİN

44,4598£% -0.1

GRAM ALTIN

3.016,23%-0,37

ONS

2.728,58%-0,73

BİST100

8.752,47%-0,97

Göç İdaresi’nde BAL Gibi Rüşvet Skandalı Rüşvetle Çalışma, Oturum ve Vatandaşlık izni veriyorlardı.

Rüşvetle çalışma izni, oturum izni ve vatandaşlık verilmiş! Rüşvet paralarıyla da Aydın’da bir okul alınmış!

İç İşleri Bakanlığı’nda skandal! Rüşvetle iş takibi, kaçak kazı ve nüfuz ticareti 

Bakanlıkta görevli personellerin iş takibi yaparak rüşvetle haksız kazanç elde ettiği, hediyeler aldığı ve kaçak kazı ile define aradığı da ortaya çıktı. Skandal iddialarla ilgili taraflar birbirini suçluyor!

Kan dondurucu iddalara göre; rüşvetle iş takibi yapanlar arasında bir Vali Yardımcısı, İl Nüfus Müdürü ve Göç İdaresinde üst düzey yöneticiler var. Yöneticiler konuyla ilgili birbirini suçlayarak kendisini aklamaya çalıştı!

Rüşvetle çalışma izni, oturum izni ve vatandaşlık verilmiş! Rüşvet paralarıyla da Aydın’da bir okul alınmış!

Kendisini Aydın İl Valiliği’nde özel kalem müdürü olarak tanıtan Ş.G. isimli bir yöneticinin iddialardaki eylemler nezdinde elde ettiği rüşvet gelirleriyle Aydın’da bir okul almış ve başına da oğlu F.G.’yi geçirdiği iddiaları edildi.

Elimizde dosyalarınız var, kendinize dikkat edin!

Özel kalem müdürü Ş.G., haksız gelir elde etmesiyle alakalı kendisine yönelik şikayette bulunmak isteyen mağdur vatandaşları ‘’Elimizde dosyalarınız var, kendinize dikkat edin!’’ şeklinde tehditte bulunarak haklarını aramak isteyenleri korkutarak haklı mücadelelerinden caydırdığı da iddialar arasında.

Özel kalem müdürü, eşini Vali Yardımcısına makam şoförü de yapmış!

Özel kalem müdürü Ş.G., eşi M.G.’yi dönemin Vali Yardımcısı yanında işe aldırarak makam şoförü olmasını sağlamış. O vali şimdi İç İşleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’nda üst düzey görevde.

Özel kalem müdürünün eşi de kaçak kazıyla define arıyor!

Bakanlık personeli olan özel kalem müdürünün eşi M.G., usulsüz yöntemlerle kaçak kazı yaparak define aradığı bilgisine ulaşıldı. M.G.’nin İstanbul’da bir ekip kurduğu ve bir İl Müdürünü de bu ekibin başına koyarak kaçak kazı ile ilgili tüm işlerini yaptırdığı ortaya çıktı. O il Müdürünün Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Müdürü olduğu iddia ediliyor.

Kepçe operatörü, kazı ustaları ve yeraltı görüntüleme cihazlarımız var!

Ş.G.’nin eşi M.G.: ‘’Görevlendirdiğimiz o İl Müdürü kazı çalışmaları ile ilgili tüm işlemlerimizi yürütüyor. 14,15 noktadaki yeraltı kaynaklarını takip etmek suretiyle bize anbean bilgi veriyor. Ekip de kepçe operatörü, kazı ustaları ve yeraltı görüntüleme cihazlarımız da var.’’

Şikayet edenlerin bilgileri geliyor. Bize kimse bir şey yapamaz!

M.G.: ‘’Ben Vali Yardımcısının makam şoförüyüm, eşim de valinin özel kalem müdürü. Böylece bize kimse bir şey yapamaz. Devreye ben girdiğimde zaten olay bitiyor! Bizi şikayet edenlerin özel bilgileri de bize veriliyor! Bizimle alakalı yapılan şikayetler, ihbarlar anbean bize bildiriliyor. Bir selamımla istediğim kişiye istediğimi yaptırabiliyorum.’’

Ali Yerlikaya benim dostum, koruması da adamım!

M.G.: ‘’Ali Yerlikaya benim dostum olur. Koruması da benim adamım, telefonla arayarak kendisine istediğimi yaptırabiliyorum. Zaten eşimi de bakan beyin koruması Aydın valisinin özel kalem müdürü yaptı! Devlet dairelerinde çok güçlüyüz. ’’

Rabia BABAOĞLU eşimi yolsuzluktan korudu!

M.G.: ‘’Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Rabia Babaoğlu’nun özel kalemi olan eşim Ş.G.’yi Eyüp İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne tayin etti. Bakanlık talimatıyla başlatılan yolsuzluk soruşturmasıyla alakalı endişelenen müdire Rabia Babaoğlu; ”Eşim Ş.G.’yi yolsuzluktan korumak için Eyüp’e atamasını yaptı. Zaten bir önceki İl Müdürü de yolsuzluktan dolayı görevden alındı.’’

Atilla Toros da işin içinde şoförü Gökhan da!

M.G.: ‘’Artık paraya ihtiyacımız kalmadı. Eşim Ş.G. de emekli oluyor. Aydın’daki okulumuzu da satacağız ve memleketimiz Tokat’a yerleşeceğiz. Arazilerimiz ve mülklerimiz sayesinde zaten aylık 1 buçuk milyon lira artık düzenli gelirimiz var. İstanbul’dan giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros da işin içinde şoförü Gökhan da!’’ Atilla benim en yakın dostum. Hatta Gökhan ile birlikte çok iş bitirdim. Çok paralar kazandık. Artık çok zenginiz, paraya ihtiyacımız yok!’’

Mehmet Şimşek para bulamazken ben 500 bin lira kredi onaylattım!

M.G.: ‘’Bakan Mehmet Şimşek atandığında ortalık çok karışıktı. Millet para bulamazken ben bir telefonumla kamu bankasından bir iş adamının talebi üzerine 500 bin lira kredi onaylattım! MİT bile arkamızda. Bizim gücümüz işte bu!’’

Göç İdaresinde Genel Müdür: ‘Bakan oluyorum, hazırlanın!’

İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü olan Yaşar Aksanyar, iddiaların odağındaki şoförü M.G.’ye; ’’Yeni kabinede Bakan oluyorum, hazırlık yapın. Eşin Ş.G. ile seni Ankara’da yanıma alacağım. Eşin Ş.G. özel kalem müdürüm, sen de yardımcım olacaksın. Hazır olun.’’ dediği iddia edildi.

Rüşvet verilen para dolusu çantaları ve koli koli hediyeleri taşıdım.

Başka bir itirafta ise; nüfus müdürlüğünde emekli olan bir personelin iddiasında; ‘’Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İstanbul İl Müdürü olan Rabia Babaoğlu hakkında kan dondurucu olaylar ortaya çıktı. Emekli personel; ”Müdirenin çocuğu yok ama çocuğu gibi büyüttüğü yeğeni üzerinden bal alımlarını yaptırıyor. İşlerini çözdüğü kişilere bal aldırıyor. Yeğeninin sattığı ballardan aldırıyor. Bal sattırarak normal ticaret gibi görünüyor ama gerçekte rüşvet alıyor. Çünkü balların kilosunu on binler hatta yüz binler değerinde veriliyor.

Emekli personel; ”Öyle ki, müdire hanıma gelen rüşvet verilen çanta dolusu paraları ve koli koli hediyeleri, elbiseleri ve başkaca kutuları taşıya taşıya bitiremiyoruz.’’ iddialarına yer verdi.

Kendisini uzaklaştırdım diye bunları yapıyor!

Konuyla ilgilli Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İstanbul İl Müdürü Rabia Babaoğlu, hakkındaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı. Babaoğlu; ”İddialar gerçek dışı! Aksine kendisiyle çalışmak istemedim. Temizlikçi kadrosunda olmasına rağmen özel kalem odasında bulunmasını doğru bulmadım ve Ş.G.’yi müsait olan bir ilçeye tayin ederek İl Müdürlüğümüzden uzaklaştırdım. Kendisini müdürlükten gönderdim diye bunları yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İstanbul İl Müdürü Rabia Babaoğlu hakkındaki iddialarda bulunanlara adli veya idari soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merak konusu.

Not: Haberin içeriği ve tüm iddiaların sorumluluğu kaynaklara aittir. Söz hakkını kullanmak isteyenlerin cevapları, ilkeli ve tarafsız habercilik kapsamında yayınlanacaktır.

Haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gabonlu öğrencinin ”sır” ölümü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.