DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

a

HADİ GEL KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM

Son zamanlarda yaşanan geçim sıkıntısı ve iş bulmanın zor olduğu kentlerden köylere kaçmak için bir çok yolu deniyorlar …
Köylerde evleri olan memleketlerinde yaşamak için Kentleri terk etmeye devam ediyor…
Özellikle yaşlı nüfusun memleket özlemi kentleri terk etmek için yeterli bir bahane oluyor.
Tarımsal üretim ise nüfusu giderek çoğalan ve yaşlanan kırsal bölgelerde devam ediyor.
Giderek rasyonellikten uzaklaşan bu durum farklı sorunları da beraberinde getiriyor. Tarımsal üretimde çalışacak iş gücü bulma zorluğu, ürünlerin kentlere ulaştırılmasının artan maliyeti başlıca problemler arasında yer alıyor.
Bu durumu değiştirmek için çözüm belli: Kent tarımı… önce kent tarımı üzerine çalışmış, proje geliştirerek Gençleri de köye yönlendirmek gerekli.
Kent tarımı modeliyle üretim ve tüketim merkezlerini yakınlaştırılarak, şehirde yaşayanların taze ve ucuz sebzeye erişiminin sağlanması zorlaştı çünkü tarım topraklarının bir çoğuna ev ve binalar yapıldı. Tarım ketlerden uzaklaştıkça masraflarda çoğaldı buda kentlerde yaşayanların Tarıma ulaşması pahalılaştırdı.

Artık kaybedecek zaman yok, siyasi veya ekonomik nedenlerle öteleme şansımız yok” Hiç şüphesiz ki bu oldukça önemli ve mutlaka yapılması gereken bir çağrı ama açıkçası aceleye getirilmiş gibi bir havası var. Nüfusa, güçlü tarımsal üretime ve ciddi turizm potansiyeline sahip ülkelerin de iklim felaketine dikkati çekmek için yapılan bu ortak çağrının içinde mutlaka olması gerekiyor Umarım bu çağrı herkesi kapsayacak şekilde yinelenir. Ne de olsun sorun hepimizin sorunu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YAPAY ZEKÂYLA EĞİTİM ÜZERİNE…

HIZLI YORUM YAP