DOLAR

34,1251$% 0.04

EURO

38,2264% 0.13

STERLİN

45,7660£% -0.03

GRAM ALTIN

2.922,82%0,30

ONS

2.663,00%0,23

BİST100

9.936,24%-0,93

a

Hamburg Rüzgâr Enerjisi Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye rüzgârı!

Dünyanın en prestijli enerji fuarı olan Hamburg Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Fuarı'na Türkiye bu sene de adeta çıkartma yaparak aralarında Enerji Bakan Yardımcısının da olduğu kalabalık bir grupla katıldı. Fuarda, Türkiye'nin rüzgâr enerjisi potansiyeli ve üretim gücü tanıtıldı.

Rüzgar Enerjisi Sektörünün Kalbi Hamburg’da Atıyor

Erdal ALTUNTAŞ / ALMANYA-BHA

Dünyanın en büyük rüzgar enerjisi fuarı “Wind Energy 2024”, 24 Eylül’de Hamburg’da kapılarını açtı ve 27 Eylül akşamına kadar sürecek. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TUREB) çatısı altında, kamu ve özel sektörden 100’den fazla Türk firması fuarda yer alıyor.

TÜREB Türkiye Pavilyonu, B1 bölümünün üst katında kuruldu ve rüzgar enerjisi uzmanlarını ve profesyonellerini bir araya getirdi. Fuarın açılışı, düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi ve daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya, TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Hamburg Başkonsolosu Derya Kara, Hamburg Ticaret Ataşesi Yıldız Onur, YEKA Daire Başkanı Dr. Dilan Kavruk, TÜREB Başkanı İbrahim Erden ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyeleri tarafından TÜREB Türkiye Pavilyonu’nun açılışı yapıldı.

TÜREB heyeti, fuarın bir gün öncesinde Nordex Türkiye sponsorluğunda düzenlenen özel bir yemekte Hamburg Başkonsolosu Derya Kara ve ekibi ile bir araya geldi. Heyet, WindEnergy Hamburg Fuarı ve Konferansı’nda Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektörünü temsil etmek amacıyla ikili görüşmeler ve teknik ziyaretlerde bulunuyor. Küresel rüzgar enerjisi sektörünün önde gelen şirketlerinin üst düzey temsilcileriyle görüşmeler yapacak olan heyet, TÜREB Türkiye Pavilyonu’nda da ülkemizi temsil ediyor. Heyet üyeleri ayrıca Hamburg bölgesindeki farklı rüzgar enerjisi tesislerini ziyaret ederek sektördeki son global gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı bulacak.

Etkinliğin ilk gününde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan, konferans kapsamında düzenlenen “Yatırımlar ve Küresel İş Birliği” oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, Azerbaycan Enerji Bakanı Parviz Şahbazov, Suzion Group, GWEC Başkan Yardımcısı Girish Tanti ve Enterprise Singapore Başkanı Chuan Teck Lee de yer aldı. Oturumda, küresel yatırımların ihtiyaçları, Kasım ayında Azerbaycan’da düzenlenecek COP İklim Zirvesi, iklim fonları ve yeşil tahviller odaklı finansman araçları, sınır ötesi yatırımların ve transfer teknolojilerinin nasıl geliştirilebileceği, uluslararası iş birlikleri, uluslararası yatırımcıları çekebilecek yenilikçi finansman modelleri ve hukuki reformlar ele alındı.

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Avrupa’nın tedarik zincirinde güçlü bir ortak olarak konumlanmayı hedefleyen Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün, uluslararası standartlarda üretim ve hizmet sağlayabilen güçlü yerli sanayisi, yetişmiş iş gücü ve coğrafi yakınlığıyla kıta Avrupa’sına önemli avantajlar sunduğunu vurguladı.

WindEnergy Hamburg 2024 fuarına, yüzlerce ülkeden 40 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. Fuar, rüzgar enerjisi endüstrisi için dünyanın önde gelen ticaret fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu yıl 10. yılını kutlayan fuar, ilk etkinlikten bu yana büyük bir başarı hikayesine dönüştü. 1600’den fazla katılımcı firma, 75 bin metrekarelik sergi alanı ve beş konferans alanı ile fuar, dünyanın en kapsamlı kara ve deniz ürünleri ve hizmet yelpazesini sunuyor. Fuar, gelecek yıl Husum’da ve 2026’da tekrar Hamburg’da düzenlenecek. Fuar her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bitlis'te 4.5 şiddetinde deprem!

HIZLI YORUM YAP