DOLAR

33,9970$% 0.29

EURO

37,8820% 0.7

STERLİN

44,9564£% 0.87

GRAM ALTIN

2.821,93%0,45

ONS

2.582,42%0,18

BİST100

%

a

Hayme Ana, kabri başında dualarla anıldı

Kütahya Valisi Musa Işın, 743. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’ne katıldı. Program kapsamında Vali Işın, Hayme Ana’nın kabrini ziyaret ederek, dua etti.

ANKARA-BHA

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi ve Ertuğrul Gazi’nin annesi olarak bilinen Hayme Ana, bu yıl 743’üncü kez düzenlenen anma törenleriyle anıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Domaniç ilçesinde gerçekleştirilen anma programına, Kütahya Valisi Musa Işın, milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Fazıl Kasap, Domaniç Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Domaniç Kaymakamı Halil Affan Erdoğan, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayme Ana’nın Mezarını Ziyaret Ettiler

Anma programı, Hayme Ana’nın mezarının bulunduğu Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü’nde başladı. Vali Musa Işın, diğer protokol üyeleriyle birlikte Hayme Ana’nın mezarını ziyaret etti. Mezar başında yapılan duanın ardından Vali Işın, tören alanına geçerek burada kurulan kıl çadırları ziyaret etti ve vatandaşlarla sohbet etti.

Anma Törenine Büyük İlgi

743. Hayme Ana Anma ve Göç Şenlikleri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Hayme Ana ve diğer kahramanlar dualarla anıldı. Halk oyunları ve atlı savaş gösterileriyle renklenen şenlikler, etli pilav ve ayran ikramıyla son buldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti’de kongreleri Ekim ayında başlıyor

HIZLI YORUM YAP