DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

İstanbul Havalimanı Avrupa başkentlerini geride bıraktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “İstanbul Havalimanı günlük bin 488 uçuş ile Amsterdam, Paris ve Londra'yı geride bırakarak Avrupa'nın zirvesindeki yerini korudu. Dünya genelindeki küresel ölçekli 25 havalimanı içerisinde İstanbul Havalimanı 7. sırada yer aldı." dedi.

İSTANBUL-BHA

“Türkiye günlük 3 bin 735 uçuş ile Avrupa’da en yoğun hava trafiğine sahip ülkeler sıralamasında 6. sırada yer alıyor.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından 9-15 Eylül tarihlerini kapsayan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nun sonuçlarını açıkladı. Raporda İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama bin 488 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı olduğu belirtiliyor. Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini koruduğunu belirtti. Ayrıca İstanbul Havalimanı’nın dünya genelindeki en yoğun 25 havalimanı arasında 7. sırada yer aldığını da vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin günlük ortalama 3 bin 735 uçuş ile Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldığını da ifade etti. Antalya Havalimanı ise günlük ortalama 949 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun 10 havalimanı arasında yer alıyor.

EUROCONTROL tarafından 19 Eylül tarihinde yayınlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu, Türkiye’nin hava trafiği yoğunluğunda önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin uçuş yoğunluğundaki başarısının uçuşlardaki gecikme sürelerine de yansıdığını belirtti. Raporda EUROCONTROL hava sahası uçuş başına ortalama 2,27 dakikalık bir gecikme süresi elde ederken, Türk hava sahası ise uçuş başına sadece 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri olarak öne çıkıyor.

Bakan Uraloğlu, EUROCONTROL üyeleri arasında 7 saha kontrol merkezinde uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme süreleri yaşandığını belirtti. Budapeşte, ortalama 4,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası olurken, Karlsruhe hava şartlarından kaynaklı ortalama 1,9 dakikalık gecikme süresi elde etti. Zagreb ve Belgrad ise 1,8 dakika ile en yoğun gecikme yaşayan saha kontrol merkezleri arasında yer aldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MİT ve TEM'den terör örgütüne operasyon

HIZLI YORUM YAP