40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Konya 3. Ana Jet Üssü Hizmet Bölüğü’nde askerliğini yapan ve terhisine yaklaşık 2 ay kalan Sivaslı Umut Bıyık, 4 asker arkadaşı tarafından önce darp edildiğini ardından üzerine kolonya dökülerek yakıldığını iddia etti.
Sivaslı er Umut Bıyık, 24 Ağustos Çarşamba günü, burnunda sürekli kanama olduğu için hastaneye gitmek istediğini, ancak izin kağıdının diğer asker arkadaşları tarafından yırtıldığını sonrasında da darp edildiğini söyledi. Bıyık olayı şöyle anlattı:
“Ben burnumdaki kanamalardan dolayı sürekli hastaneye gidiyordum. Ameliyata gitmek için izin kağıdı yazdırdım. Kağıdı komutana gösterecektim. B.B ile E.B isimli şahıslar kağıdı elimden alıp yırttılar. Daha sonra beni darp ettiler. Kağıdı yırtık şekilde cebime koyup komutana göstermek için yanına gittim. Komutana ameliyat olacağımı söyledim ama beni hastaneye göndermedi. Ben de bunun üzerine görev yerimdeki komutana gittim. Komutanıma beni darp ettiklerini, hastaneden aldığım kağıdı yırttıklarını söyledim. Komutanımız daha sonra bölük komutanımıza kağıdı götürdü. Daha sonra beni dört kişi çağırdı. Ben de gittim. Bana bu kağıt ne diye sordular. Ben de anlattım. ‘Benim burnumdan ameliyatım vardı, göndermediniz’ dedim. Bu ameliyatın kağıdı dedim. ‘Bunlar benim kağıdımı yırttı’ diye söyledim. Sonra bana ‘Ben seni zaten göndermeyecektim’ dedi. ‘O kağıdın bir önemi yok’ dedi. Sonra beni darp edenleri çağırdı. Onlara tutanak tuttu. Daha sonra E.B’a ‘Eğer bu çocuğa bir şey yaparsan tüm suç senin üzerine olacak’ dedi. Komutan ayrıca ‘Kolundaki morluğu ben senin yapmadığını nereden bileyim’ diye söyledi. ‘Şahit göster’ dedi. Kimse şahit olmadı. Daha sonra ben komutanın odasından çıktım. Şahitlik için de kendi koğuşumdaki arkadaşlara, görenlere bana şahit misiniz diye sordum. Onlar olmayız dediler. Beş kişinin onları sıkıştırdığını söylediler” dedi.
ÜZERİME KOLONYA DÖKÜP YAKTILAR
Bıyık, aynı kişilerin kendisini çamaşırhaneye kapatarak ikinci kez darp ettiğini daha sonra daha sonra kolonya dökerek kendisini ateşe verdiğini öne sürdü. Umut Bıyık, “Yanımda gelen adam beni alıp çamaşırhaneye götürdü orada beni kilitledi. Orada dört kişi beni dövdüler, o anda benim telefonum çaldı. Ben de bir an telefonumu çıkarttım. Onlar da ses kaydı aldığımı gördüler. Sonra hepsi birden beni darp ettiler. Ondan sonra elime sigara yakıp basmaya çalıştılar. Sonra bir kişiye kolonya getirttiler. Tişörtümün üzerine kolonyayı döküp, diğeri de çakmağı yakıp üzerime attı. Daha sonra beni söndürmeye çalıştılar. Elim ayağım hep yandı. O panikle kendimi yere attım. Üzerimdeki tişörtümü çıkarttım. Ama ona rağmen bu kişiler beni oradan çıkartmayarak ölümle ve ailemle tehdit ettiler. Ben de o an kurtulmak için onların yaptığını söylemeyeceğimi ifade ettim. Orada beni bayağı beklettiler. Orada elime diş macunu falan sürdüler. Yüzüme krem sürdüler. Sonra acım artmaya başlayınca onlara beni çıkartmaları için yalvardım. Onlar hakkında şikayette bulunmayacağımı söyledim. O anda beni çamaşırhaneden çıkarttılar. Hastaneye götürdüler” diye konuştu.
“HASTANEDE KORKTUĞUM İÇİN YALAN İFADE VERDİM”
Olayın ardından kendisini darp edenlerden bir kişi ile birlikte hastaneye gittiğini kaydeden Bıyık, “Hastaneye gittiğimde yanımda beni dövenlerden biri vardı. O yüzden orada da korktuğum için hastanede gerçek olayları anlatamadım. Beni dövenlerden olan o çocuk çıkınca da beni yaktılar dedim. Anneme ulaşmak istediğimi söyledim. O şekilde söylemem rağmen polis falan gelmedi. Bana adli rapor tutmadılar. Tekrar bölüğün hastanesine gönderdiler. Bir gece orada kaldım. Sabah komutan ne olduğunu sordu. Sonra benim ilk verdiğim ifadeyi okudu. ‘Kendini mi yaktın olay böyle mi oldu’ diye sordu. Ben de komutanım beni bölüğe göndermeyecekseniz her şeyi anlatacağım dedim. ‘O da tamam ne olduysa anlat’ dedi. Eline kağıdı aldı anlattıklarımı yazmaya başladı. Ben de beni yaktıklarını belirterek olanları anlattım. O da adli savunma hazırladı. Olaydan herkesin haberinin olacağını söyledi. Sonra beni tekrar hastaneye gönderdiler. Hastanede annemler geldi. Orada da bir aylık hava değişimi raporu aldım. Beni eve gönderdiler” şeklinde konuştu.
Vücudun çeşitli yerlerinde darp izi bulunan Bıyık’ın göğsünde ve yüzünde ise birinci derece yanıklar meydana geldi. Bıyık’a, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden 30 günlük rapor verildi. Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan ailesinin yanına gelen Bıyık, kendisi bu hale getirenlerin cezalandırılmasını istediğini dile getirdi. Bıyık’ın ailesi, oğullarını darp ettiği iddia edilen 4 asker ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Emniyetten tüm birimlere kritik uyarı PKK nın 61 bombalı araç ı
166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı