DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İsveç ile ticaret hacmi 5 milyar doları aşacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı ve Türkiye-İsveç arasındaki ticaret hacmini 5 milyar doların üstüne çıkaracaklarını açıkladı.

Türkiye’nin Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsveç ile ticaret hacmini artırma hedeflerini ve iş birliği çabalarını vurguladı. Bolat, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarını paylaşarak, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar doların üzerine çıkaracaklarını duyurdu.

Bakan Bolat, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, Stockholm’de gerçekleşen JETCO toplantısı marjında Türk ve İsveç iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı’na değindi. Küresel ticaretin dijitalleşme ve yeşil dönüşüm ekseninde yeniden şekillendiğini belirterek, Türkiye’nin Avrupa’daki ve dünya genelindeki ekonomik ve ticari gelişmeleri yakından takip ettiğini, yeni gelişmelere yön verdiğini ve inovatif politikalarıyla uluslararası yatırımlara güvenli bir lokasyon olma konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Bolat, İsveç ile Türkiye arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, küresel ticaret ve tedarik zinciri için ortaya çıkan yeni zorluklara rağmen İsveçli iş insanlarının Türkiye’yi güvenilir bir ticari ortak olarak gördüklerini ve Türk ekonomisine güven duyduklarını dile getirdi. Bu toplantıların önümüzdeki dönemde yeni iş birliği alanlarının ortaya çıkmasına ve İsveç ile ilişkilerin daha da derinleşmesine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Bahçeli'den kılıçlı teğmen yemini açıklaması: Kim ya da kimler karar vermiştir?

HIZLI YORUM YAP