DOLAR

34,1309$% -0.03

EURO

38,1058% 0.48

STERLİN

45,7348£% 0.33

GRAM ALTIN

2.907,18%0,77

ONS

2.646,68%0,70

BİST100

10.029,73%1,44

a

Türkiye Makedonya ekonomi forumu Üsküp’te yapılacak

Balkan Stratejik araştırmalar merkezi ( BASAM ) Öncülüğünde Türkiye - Makedonya ekonomik forumu 27 Eylül cuma günü saat 14.00’de Makedonya’daki uluslararası balkan Üniversitesi kampüsü’nde yapılacak.

Türkiye’den 33 firma ile Makedonya’dan çeşitli sektörlerden 55 firmanın katılımıyla düzenlenecek olan forum, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım olanaklarını masaya yatıracak.

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde gerçekleşecek forumda, protokol konuşmalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Ticaret Müşaviri Sinan Tanrıöver katılımcılara bir sunum yapacak. Ardından bir panel gerçekleştirilecek ve panelin moderatörlüğünü İzmir Milletvekili ve BASAM Başkanı Rifat Sait üstlenecek.

Forumda, Türkiye’den gelen firmalar ile Makedonya’dan gelen firmalar arasında B2B görüşmeleri düzenlenecek.

Ekonomi Forumu’na; Makedonya Ekonomi ve Çalışma Bakan Yardımcısı Müsteşar Hakim Suma, Makedonya Invest (Makedonya Yatırımlar) Müdürü Refik Xhemali, TC Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, 24. Dönem İzmir Milletvekili ve BASAM Başkanı Rifat Sait, Makedonya Milletvekilleri Beycan İlyas, Salih Murat, Erdoğan Saraç, TC Üsküp Ticaret Müşaviri Sinan Tanrıöver, Uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar, Makedonya OEMVP Ticaret Odası Başkanı Mendi Qura, Makedonya Üsküp Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Arkan Kerim, Paraguay Mersin Fahri Konsolosu DEİK Üyesi Metin Karakoca, Makedonya Türk Ticaret Odası (MATTO) Başkan Yardımcısı İmer Selmani, MATTO Genel Sekreteri Şahpaz Mollaliev, Makedonya Esnaf Odası Başkanı Bujar Dullovi, Manisa Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın katılacak.

Ekonomik Forum öncesinde, 26 Eylül Perşembe günü Türkiye’den gelen heyet Tetova Kalkandelen Serbest Bölgesi’ni ve oradaki firmaları ziyaret edecek. Aynı gün akşamı, Türkiye’den sponsor olduğumuz Makedonya’nın tek Türk takımı olan Üsküp FK futbol kulübü ziyaret edilecek ve bir dostluk futbol maçı izlenecek.

28 Eylül Cumartesi günü, Türkiye’den gelen heyet Makedonya’da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek

HIZLI YORUM YAP