DOLAR

33,9970$% 0.29

EURO

37,8820% 0.7

STERLİN

44,9564£% 0.87

GRAM ALTIN

2.821,93%0,45

ONS

2.582,42%0,18

BİST100

%

a

Türkiye-Mısır uçak seferleri 2 katına çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin eşbaşkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısında, Türkiye ve Mısır arasında demiryolu sektörü, sivil havacılık ve bilgi iletişim teknolojileri alanında üç önemli anlaşma imzalandı. Anlaşmanın, demiryolu sektöründe iş birliğinin geliştirilmesini, bilgi iletişim teknolojilerinde ise uluslararası kuruluşlarda iş birliğini güçlendirme ve siber güvenlik konuları dahil olmak üzere birçok konuyu kapsadığını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ile iki ülke arasında haftalık 30 frekans olan yolcu seferi sayısı 67 frekansa çıkarıldı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin eş başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nde, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Mısır Sanayi ve Ulaştırma Bakanı Kamel al-Wazir’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ulaştırma ve iletişim sektörünü kapsayan üç mutabakat zaptı imzalandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendireceğini vurguladı. “Demiryolu Sektöründe İş Birliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı, Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı olmak üzere üç anlaşma imzaladık.” diyen Uraloğlu, anlaşmaların ulaştırma ve iletişim alanındaki iş birliğini derinleştireceğini belirtti.

Uraloğlu, sivil havacılık alanındaki mutabakat zaptının iki ülke arasındaki sefer sayısını artırarak ekonomik faaliyetleri, ticareti ve turizmi olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı. “Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ile iki ülke arasında haftalık 30 frekans olan yolcu seferi sayısı 67 frekansa çıkarıldı. THY İstanbul-Kahire hattında haftalık 28, AJet Sabiha Gökçen-Kahire hattında 5 frekans uçuş gerçekleştiriliyor. Ayrıca, taşıyıcılarımız Mısır’ın turistik destinasyonları olan Şarm El Şeyh, Hurghada ve İskenderiye’ye de seferler düzenlemektedir.” diye konuştu.

Demiryolu sektöründe iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen mutabakat zaptı hakkında bilgi veren Uraloğlu, demiryolu bakım ve onarımı, altyapı geliştirme, kapasite tahsisi ve trafik yönetimi gibi konularda iş birliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Mısır Ulusal Demiryolları arasında demiryolu sektöründe iş birliğinin geliştirilmesini hedeflediğimiz mutabakat zaptı ile eğitim ve danışmanlık alanları da dahil olmak üzere tecrübe paylaşımını artırmak amacıyla teknik ziyaretler gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı hakkında konuşan Uraloğlu, anlaşmanın telekomünikasyon ve posta yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojileri politikalarının geliştirilmesini, yönetim ve düzenleme, insan kaynakları geliştirme, uluslararası kuruluşlarda iş birliğinin güçlendirilmesini ve siber güvenlik konularını kapsadığını belirtti. Uraloğlu, “Her iki ülke olarak bu alanlarda karşılıklı olarak tecrübelerimizi paylaşacağız.” diyerek anlaşmanın iki ülke arasındaki bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki iş birliğini güçlendireceğini vurguladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Narin olayında amcayı ele veren ipucu ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP