DOLAR

34,1602$% 0

EURO

37,2271% 0.2

STERLİN

44,5161£% 0.25

GRAM ALTIN

2.951,58%0,51

ONS

2.685,97%0,46

BİST100

8.999,76%0,49

a

Veteriner Hekimler: "Darp Ederek Hayvanları Koruyamazsınız"

Veteriner Hekimler Birliği, sokak hayvanlarıyla ilgili sorunların sorumluluğunu veteriner hekimlere yüklemenin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve darp olaylarını kınadı.

ANKARA-BHA

Gebze, Ümraniye ve Kırklareli’ndeki hayvan barınaklarında yaşanan olaylar, sokak hayvanlarının korunması tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) ve bağlı odalar, bir basın açıklamasıyla bu olaylara tepki göstererek, veterinerlere yönelik saldırıları kınadı. TVHB, sorumluluğun sadece veterinerlere yüklenemeyeceğini vurgulayarak, mevcut durumu eleştirdi.

TVHB açıklamasında, Türkiye’de yaklaşık 4 milyon sokak hayvanı bulunduğunu ve bunlar için 105 bin kapasiteli 322 geçici bakımevinin olduğunu belirtti. 5199 sayılı kanunun yerini alan 7527 sayılı yasanın sorunları çözmek yerine yeni sorunlar yarattığını ifade eden TVHB, “Yakala-kısırlaştır-tut” uygulamasının sokak hayvanlarının refahını olumsuz etkilediğini ve barınakların doluluk oranlarının kapasite sorunlarına yol açtığını vurguladı.

Açıklamada, veterinerlere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu belirtildi. TVHB, “Donanımı ve altyapısı yetersiz koşullarda hayvan refahı için çalışan veteriner hekimlere yönelik saldırılar, hayvan sağlığı hizmetlerine engel teşkil ediyor” dedi. Devam eden saldırıların veterinerlerin iş bırakmasına ve hukuki yollara başvurmasına neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

TVHB, yerel yönetimlere, sokak hayvanları ile ilgili yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu. Kısırlaştırma çalışmalarının hızlandırılması için destek sağlanması gerektiğini belirten TVHB, sokak hayvanları sorununa bütüncül ve sürdürülebilir çözümlerle yaklaşılmasının önemini vurguladı.

Son olarak, veteriner hekimlere yönelik mesleki rencide edici yaklaşımların ve hedef göstermenin kabul edilemez olduğu belirtilerek, yasanın bilimsel ve etik bir yaklaşımla yeniden değerlendirilmesi çağrısı yapıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve beraberindeki bürokratları TÜDKİYEB’e ziyarette bulundu

HIZLI YORUM YAP